Als je thuiswerkt, mag je jezelf een beetje verwennen (van ons mag dat als je niet thuiswerkt trouwens ook). Dat doe je op een makkelijke manier met deze sandwich met roomkaas, rucola en gebakken ei. Smullen!
Een boterham met een gebakken eitje is zó al lekker, maar met een klein beetje moeite maak je je lunch extra speciaal. Beleg je broodje bijvoorbeeld eens met kaas, mayonaise of zuivelspread en sla met daarop dat ei. Deze boterhammen met roomkaas, rucola en gebakken ei zijn een feestje op je bord!
Sandwich met roomkaas, rucola en gebakken ei

Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 bruine boterhammen
- 100 gram rucola
- Roomkaas
- Beetje olie om in te bakken
- Zwarte peper
- Zout
Bereiding
- Stap 1 Verwarm de olie in een grote koekenpan en breek daarboven de eieren. Wij houden de dooier graag heel, maar dat hoeft natuurlijk niet.
- Stap 2 Besmeer terwijl het ei gaart de twee boterhammen met een beetje roomkaas en bestrooi dat met wat verse zwarte peper.
- Stap 3 Verdeel de rucola over het brood.
- Stap 4 Leg de gebakken eieren erop en breng ze op smaak met zout en peper. Serveer direct.
Lekker? Probeer deze sandwich met avocado, komkommer en gebakken ei ook eens, of waag je aan een lekkere lunchsalade met champignons, bacon en eieren.
Foto via Shutterstock.