Slanke sandwich eiersalade met avocado

Slanke sandwich eiersalade met avocado

We kijken ’s ochtends al naar de lunch uit, als deze sandwich eiersalade en avocado op het menu staat. De heerlijke smaak van goed gevulde eiersalade en avocado, maar door het gebruik van kwark een stuk beter voor de lijn.

Deze sandwich eiersalade met avocado is – al zeggen we het zelf – verrukkelijk, maar niet per sé een lunch die makkelijk mee te nemen is. Smeer je je boterhammen de avond van te voren, dan wordt het brood helemaal zompig, al beschermt de sla daar wel iets tegen. Je kunt natuurlijk wél de eiersalade van tevoren maken en los meenemen.

Veel werk is deze sandwich in ieder geval niet. Oké: het vergt iets meer tijd dan het besmeren van een broodje met pindakaas, maar het resultaat is die extra minuten waard. Heb je eiersalade over? Bewaar dat dan voor bij de borrel. Heel lang bewaren gaat niet, want dan wordt de avocado bruin en dat ziet er toch iets minder lekker uit.

Slanke sandwich eiersalade met avocado

27 maart 2020
: 2
: 15 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 4 sneden brood
  • 1 kleine avocado
  • Beetje sla
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • Snufje kerriepoeder
  • Scheutje worcestersaus
  • Handje verse bieslook
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Kook de eieren in circa 7 tot 8 minuten hard.
  • Stap 2 Snijd ondertussen de avocado door midden en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees eruit en snijd in kleine stukjes.
  • Stap 3 Was de sla en laat drogen.
  • Stap 4 Haal de pan van het vuur en laat de eieren schrikken.
  • Stap 5 Pel de eieren en prak ze met een vork tot het kleine stukjes zijn. Je kunt natuurlijk ook een eiersnijder gebruiken. Meng de blokjes avocado erdoor.
  • Stap 6 Knip de bieslook in fijn en meng dit door het eiermengsel.
  • Stap 7 Voeg de mayonaise en de kwark aan de geprakte eieren toe en meng dit goed.
  • Stap 8 Voeg de mosterd aan het mengsel toe en een snufje kerriepoeder. Voeg ook de worcestersaus toe en roer alles goed door.
  • Stap 9 Breng op smaak met peper en zout.
  • Stap 10 Beleg twee boterhammen met sla en verdeel de eiersalade erover. Bedek met weer een laagje sla en leg er een boterham op.
  • Stap 11 Snijd de boterhammen in de lengte doormidden en serveer.

Waarom je je eieren eerst moet laten schrikken vóór je ze prakt? Drie goede redenen. Check deze pagina voor meer lekkere lunch-ideeën.

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Spaanse aardappeltortilla (tortilla Española)

Spaanse aardappeltortilla (tortilla Española)

Denk je aan Spanje, dan denk je aan tortilla. Wij tenminste wel. Want hoe lekker is een stukje aardappeltortilla, oftewel tortilla Española bij de borrel? Ook als gewone maaltijd niet te versmaden natuurlijk. Wij zijn fan!

Spaanse knoflooksoep met gepocheerd ei

Spaanse knoflooksoep met gepocheerd ei

Spaanse knoflooksoep, oftewel sopa de ajo, staat in vrijwel ieder Spaans eetcafé op de kaart. En het is zo lekker, dat je het tenminste één keer in je leven gegeten zou moeten hebben. Het liefste in Spanje natuurlijk, maar gaat dat niet, dan is dit […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *