Altijd fijn, een paar lekkere happen bij de borrel. Maar voor de lijn is dat vaak minder goed. Van deze slanke ei-kerriesalade kun je zonder schuldgevoel genieten bij de borrel of op brood.
Natuurlijk, echt gezond is deze slanke variant op de klassieke ei-kerriesalade nog steeds niet. Maar je moet jezelf af en toe wel iets lekkers gunnen tijdens de lunch of bij de borrel. Serveer deze smakelijke ei-kerriesalade samen met deze heerlijke slanke eiersalade. Wedden dat niemand aan de smaak merkt dat er minder kcal. in zitten?
Slanke ei-kerriesalade

Ingrediënten
- 6 eieren
- 4 eetlepels magere kwark
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels kerrie
- 1 theelepel citroensap
- Peper en zout
Bereiding
- Stap 1 Kook de eieren hard in 7-8 minuten, laat ze schrikken en pel ze.
- Stap 2 Snijd de eieren met een eiersnijder of scherp mes in kleine stukjes. Prakken met een vork kan ook.
- Stap 3 Voeg de kwark, het citroensap en de mayonaise aan de geprakte eieren toe en meng goed.
- Stap 4 Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Stap 5 Serveer de ei-kerriesalade eventueel met wat rucola erop.
Tip: het is ook lekker om stukjes augurk door de ei-kerriesalade te mengen.
Lekker? Probeer dan deze verrassend lekkere avocadofrietjes ook eens bij de borrel!
Foto via Shutterstock.