Slanke ei-kerriesalade (minder kcal. zonder dat je het proeft!)

Slanke ei-kerriesalade (minder kcal. zonder dat je het proeft!)

Altijd fijn, een paar lekkere happen bij de borrel. Maar voor de lijn is dat vaak minder goed. Van deze slanke ei-kerriesalade kun je zonder schuldgevoel genieten bij de borrel of op brood.

Natuurlijk, echt gezond is deze slanke variant op de klassieke ei-kerriesalade nog steeds niet. Maar je moet jezelf af en toe wel iets lekkers gunnen tijdens de lunch of bij de borrel. Serveer deze smakelijke ei-kerriesalade samen met deze heerlijke slanke eiersalade. Wedden dat niemand aan de smaak merkt dat er minder kcal. in zitten?

Slanke ei-kerriesalade

10 mei 2019
: 10 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 4 eetlepels magere kwark
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel citroensap
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Kook de eieren hard in 7-8 minuten, laat ze schrikken en pel ze.
  • Stap 2 Snijd de eieren met een eiersnijder of scherp mes in kleine stukjes. Prakken met een vork kan ook.
  • Stap 3 Voeg de kwark, het citroensap en de mayonaise aan de geprakte eieren toe en meng goed.
  • Stap 4 Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Stap 5 Serveer de ei-kerriesalade eventueel met wat rucola erop.

Tip: het is ook lekker om stukjes augurk door de ei-kerriesalade te mengen.

Lekker? Probeer dan deze verrassend lekkere avocadofrietjes ook eens bij de borrel!

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Hartige radijsjestaart: kleurige topper

Hartige radijsjestaart: kleurige topper

Hij knalt van je bord, deze hartige radijsjestaart. En dat niet alleen, hij is ook nog eens supersimpel te maken. Lekker als hoofdgerecht, maar ook als lunch.

Zelf maken: Ikea’s Zweedse gehaktballetjes

Zelf maken: Ikea’s Zweedse gehaktballetjes

De coronacrisis zorgt ervoor dat we veel moeten missen… Contact met familie en vrienden, even een bioscoopje pakken én de Zweedse gehaktballetjes van Ikea. Daarom heeft de meubelgigant het recept van de beroemde köttbullar vrijgegeven.