Geen zin in die eeuwige nootjes bij de borrel? Maak eens avocadofrietjes. Lekker en gezond, zeker als je ze in de oven bakt.
Dat avocado en ei goed combineren is bekend. Pittige avocadotoast met spiegelei bijvoorbeeld. Of met ei gevulde avocado uit de oven. Voor dit borrelhapje gebruiken we de eieren alleen om te paneren. Maar dat maakt deze avocadofrietjes echt niet minder lekker. Gebruik voor de frietjes het liefst rijpe avocado’s die nog een beetje stevig zijn. Als je geen kaas lust, kun je de Parmezaan gewoon weglaten. Serveer deze avocadofrietjes met zelfgemaakte knoflookmayonaise (dat is makkelijker te maken dan je denkt) of een pittige dip.
Avocadofrietjes met Parmezaanse kaas
Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 avocado’s
- 150 gram paneermeel, liefst grove panko (Japans paneermeel)
- 40 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- 75 gram bloem
Bereiding
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
- Stap 2 Schil de avocado’s en ontpit ze. Snijd ze in frietjes van twee à drie centimeter dik.
- Stap 3 Doe de bloem in een schaaltje. Kluts in een ander schaaltje de eieren en meng in een derde schaaltje het paneermeel met de kaas.
- Stap 4 Dip de avocadofrietjes in de bloem, schud de overtollige bloem eraf en dip ze daarna in het ei entenslotte in het panko-Parmezaanmengsel. Zorg dat ze allemaal mooi gepaneerd zijn.
- Stap 5 Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de avocadofrietjes erop en bak ze in 10 tot 15 minuten mooi goudbruin. serveer ze met een sausje naar smaak.
Tip: je kunt de avocadofrietjes ook kort bakken in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie. Daar worden ze wel iets vetter van.
Foto via Shutterstock.