Verrassend lekkere borrelhap: avocadofrietjes!

Verrassend lekkere borrelhap: avocadofrietjes!

Geen zin in die eeuwige nootjes bij de borrel? Maak eens avocadofrietjes. Lekker en gezond, zeker als je ze in de oven bakt.

Dat avocado en ei goed combineren is bekend. Pittige avocadotoast met spiegelei bijvoorbeeld. Of met ei gevulde avocado uit de oven. Voor dit borrelhapje gebruiken we de eieren alleen om te paneren. Maar dat maakt deze avocadofrietjes echt niet minder lekker. Gebruik voor de frietjes het liefst rijpe avocado’s die nog een beetje stevig zijn. Als je geen kaas lust, kun je de Parmezaan gewoon weglaten. Serveer deze avocadofrietjes met zelfgemaakte knoflookmayonaise (dat is makkelijker te maken dan je denkt) of een pittige dip.

Avocadofrietjes met Parmezaanse kaas

15 maart 2019
: 20 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 2 avocado’s
  • 150 gram paneermeel, liefst grove panko (Japans paneermeel)
  • 40 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 75 gram bloem
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
  • Stap 2 Schil de avocado’s en ontpit ze. Snijd ze in frietjes van twee à drie centimeter dik.
  • Stap 3 Doe de bloem in een schaaltje. Kluts in een ander schaaltje de eieren en meng in een derde schaaltje het paneermeel met de kaas.
  • Stap 4 Dip de avocadofrietjes in de bloem, schud de overtollige bloem eraf en dip ze daarna in het ei entenslotte in het panko-Parmezaanmengsel. Zorg dat ze allemaal mooi gepaneerd zijn.
  • Stap 5 Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de avocadofrietjes erop en bak ze in 10 tot 15 minuten mooi goudbruin. serveer ze met een sausje naar smaak.

 Tip: je kunt de avocadofrietjes ook kort bakken in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie. Daar worden ze wel iets vetter van.

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Eieren gevuld met avocado en gerookte zalm

Eieren gevuld met avocado en gerookte zalm

Sommige gelegenheden vragen om een beetje meer luxe op de borreltafel. Dan zijn deze gevulde eieren met gerookte zalm en avocado perfect. En het mooie? We gebruiken geen mayonaise, dus ze zijn ook nog eens beter voor de lijn.

Gevulde eieren met paté en oogjes van olijf

Gevulde eieren met paté en oogjes van olijf

Halloween mag dan wel van oorsprong Amerikaans zijn, ook in Nederland wordt er steeds meer gegriezeld rondom 31 oktober. Deze lekkere gevulde eieren met oogjes misstaan zeker niet op een halloweenfeestje. Meer hapjes voor Halloween vind je hier. Foto: Shutterstock.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *