Spiegelei van de barbecue

Een ei bakken op de barbecue, kan dat? Ja natuurlijk! Hoewel voor veel mensen vlees het hoofdingrediënt is van een lekkere barbecue, is een beetje variatie soms ook wel fijn. Serveer daarom eens een spiegelei van de barbecue. Makkelijk én lekker!

Zo’n gebakken ei van de barbecue staat in een handomdraai op tafel. Je maakt ze met behulp van een beetje aluminiumfolie. Neem een stuk folie van zo’n 25 centimeter lang, vouw dit dubbel en vouw de randen omhoog, zodat je een bakje hebt. 

Vet het aluminium bakje in met een beetje olie of boter en breek er een eitje boven. Voeg wat vers gemalen peper en zout toe en eventueel een beetje verse bieslook. Leg het bakje simpelweg op de bbq en wacht tot het gaar is.

BewarenBewaren


Related Posts

Slanke huzarensalade (koolhydraatarm)

Slanke huzarensalade (koolhydraatarm)

Deze slanke huzarensalade is het ideale (bij)gerecht voor een buffet of barbecue. Lekker fris en nog gezond ook, want boordevol groenten.

Shakshuka van de barbecue

Shakshuka van de barbecue

Shakshuka. Er zijn weinig mensen die dit nog nooit geproefd hebben. Wat begon als een simpel ontbijtje uit het Midden-Oosten, is dankzij topchef Yotam Ottolenghi nu een wereldwijde trend. Daar doen we graag aan mee met deze shakshuka van de barbecue.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *