Cambodjaanse gegrilde eieren van de barbecue

Cambodjaanse gegrilde eieren van de barbecue

Ga je barbecuen en ben je op zoek naar een lekker en verrassend bijgerecht? Probeer dan deze Cambodjaanse gegrilde eieren van de barbecue eens. In Cambodja is dit streetfood ontzettend populair en wij begrijpen wel waarom!

Deze Cambodjaanse gegrilde eieren zijn wel wat bewerkelijk. Als je eters krijgt, dan raden we aan de eieren een dag van te voren te maken en alleen de laatste stap – het grillen – op de dag zelf te doen. Dat scheelt enorm veel keukenstress. Meer over het makkelijk uitblazen van eieren vind je overigens hier. 

Tip: zorg in ieder geval dat de eieren op kamertemperatuur zijn, dat maakt uitblazen honderd keer makkelijker. 

Cambodjaanse gegrilde eieren van de barbecue

21 april 2018
: 12
: 40 min
: het is te doen

Door:

Ingrediënten
  • 12 middelgrote eieren
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1/4 theelepel verse peper
  • Dikke naald
  • Satéprikker
  • Injectiespuit (optioneel)
  • Stoommandje, stoompan of vergiet.
Bereiding
  • Stap 1 Maak met een dikke naald een gaatje in de bovenkant van de eieren. Roer met de naald of een satéprikker het ei in de schil flink los.
  • Stap 2 Maak een gaatje aan de andere kant van de eieren, bijvoorbeeld met een eierprikker, en blaas door het kleine gaatje de eieren uit boven een kom. Je kunt ook een injectiespuit gebruiken om het ei eruit te krijgen.
  • Stap 3 Zet de eieren met het grote gat boven terug in de eierdoos.
  • Stap 4 Voeg de suiker toe aan het eimengsel in de kom. Doe hetzelfde met de vissaus en de verse peper. Meng goed.
  • Stap 5 Giet het mengsel door het grote gat terug in de eieren, eventueel kun je ook hiervoor een injectiespuit gebruiken. Denk eraan dat het mengsel nog uitzet, dus giet de eieren niet helemaal vol.
  • Stap 6 Zet de eieren rechtop in het stoommandje, de stoompan of het vergiet. Let op: als je een vergiet gebruikt, heb je waarschijnlijk een grotere pan nodig.
  • Stap 7 Breng 2 à 3 centimeter water aan de kook en plaats het stoommandje. Doe de deksel op de pan.
  • Stap 8 Stoom de eieren in zo’n 20 minuten op laag vuur (anders stomen ze kapot) gaar. Je kunt ze natuurlijk ook stomen in de stoomoven, als je die hebt.
  • Stap 9 Als je de eieren pas de volgende dag gaat eten, kun je ze tot dan in de koelkast bewaren.
  • Stap 10 Haal de eieren op het moment van grillen uit de koelkast en steek er een satéprikker in.
  • Stap 11 Leg de eieren op de barbecue tot ze goed warm zijn en deel ze uit.


Foto via Shutterstock, bron: Global Table Adventure.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Related Posts

Slanke huzarensalade (koolhydraatarm)

Slanke huzarensalade (koolhydraatarm)

Deze slanke huzarensalade is het ideale (bij)gerecht voor een buffet of barbecue. Lekker fris en nog gezond ook, want boordevol groenten.

Shakshuka van de barbecue

Shakshuka van de barbecue

Shakshuka. Er zijn weinig mensen die dit nog nooit geproefd hebben. Wat begon als een simpel ontbijtje uit het Midden-Oosten, is dankzij topchef Yotam Ottolenghi nu een wereldwijde trend. Daar doen we graag aan mee met deze shakshuka van de barbecue.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *