Eiermuffins zijn lekker, makkelijk te maken en snel klaar. Je kunt ze warm of koud eten. Lekker bij het ontbijt, als tussendoortje of voor bij de brunch.
Wij mensen zijn gewoontedieren. We grijpen dan ook snel naar een boterham met kaas of zoet beleg als ontbijt. En dat terwijl een beetje variatie zoveel lekkerder is. Maak bijvoorbeeld deze ontbijtmuffins met spek en kaas eens. Ze doen het niet alleen als ontbijt goed, maar passen ook prima in je lunchbox voor op het werk. Het fijne van dit recept is dat je in het weekend een batch voor de hele week kunt maken. Je kunt ze dan koud eten, maar ook even opwarmen in de oven of magnetron als je dat lekkerder vindt. Wil je ze voor de brunch gebruiken, maak ze dan eens zo. Dat staat net iets feestelijker.
Eiermuffins met spek en kaas

Ingrediënten
- 8 eieren
- 8 plakjes ontbijtspek
- 60 gram geraspte belegen kaas
- 2 lente-ui
- 8 kerstomaatjes
- 4 eetlepels melk
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
- Een beetje olie of boter
Bereiding
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Stap 2 Vet de holtes van een muffinvorm in met een beetje olie of boter.
- Stap 3 Snijd de lente-ui en de kerstomaatjes fijn en het ontbijtspek in kleine reepjes.
- Stap 4 Breek de eieren boven een kom, doe de melk erbij en maak er met een garde een luchtig mengsel van.
- Stap 5 Meng de lente-ui, de tomaat, het ontbijtspek en de geraspte kaas door de eieren.
- Stap 6 Breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout.
- Stap 7 Verdeel het eimengsel over de ingevette muffinvormpjes.
- Stap 8 Bak de eimuffins in 20 minuten goudbruin.
Foto via Shutterstock.