Spinazietaart met verstopte eieren

Spinazietaart met verstopte eieren

Deze spinazietaart met verstopte eieren is heel makkelijk te maken, zit boordevol groenten en is gewoon erg lekker. Hij is zowel warm als koud te eten en niet alleen volwassenen maar ook kinderen zijn er dol op! Serveer hem eventueel met een frisse salade.

Deze spinaziequiche is voldoende voor vier volwassenen. Heb je toch een restje over? Eet dat de volgende dag lekker als lunch. Dat kan koud, maar je kunt hem natuurlijk ook even opwarmen in de oven of in de magnetron, dat mag van het Voedingscentrum tegenwoordig ook met spinazie.

Spinazietaart met verstopte eieren

18 februari 2018
: 4
: 15 min
: 40 min
: 55 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 1 pak diepvriesspinazie
  • 6 eieren
  • 1 zakje geraspte oude kaas
  • 2 pakjes magere spekreepjes
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 pakje bladerdeeg
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Ontdooi de diepvriesspinazie.
  • Stap 2 Laat ook het bladerdeeg ontdooien terwijl je drie van de eieren hard kookt.
  • Stap 3 Warm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Stap 4 Bedek een quiche- of taartvorm met het bladerdeeg en prik er gaatjes in.
  • Stap 5 Pel de eieren en verdeel deze – in de lengte doormidden gesneden – over de bodem.
  • Stap 6 Bak de spekjes uit op middelhoog vuur.
  • Stap 7 Knijp de spinazie uit, zodat er zo min mogelijk vocht in zit.
  • Stap 8 Meng in een kom de kaas, crème fraîche en de overgebleven eieren.
  • Stap 9 Voeg de spinazie en de uitgebakken spekjes aan het eimengsel toe en roer dit goed door.Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Stap 10 Giet het mengsel in de vorm en dek het eventueel af met bladerdeeg dat je over hebt (dit hoeft niet).
  • Stap 11 Bak de taart in 40 minuten af in de oven.

Ook lekker: vegetarische eierquiche met paprika en prei!


Foto via Shutterstock.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette is een Franse klassieker uit de Bourgogne. Heerlijke gepocheerde eieren in een saus van rode wijn, met spek en champignons. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *