Veiligheidswaarschuwing voor salmonella-eieren uit Spanje

Veiligheidswaarschuwing voor salmonella-eieren uit Spanje

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert eieren met het stempel 3-ES-4624944A niet te eten. De NVWA heeft van deze partij eieren uit Spanje vastgesteld dat het salmonella-eieren zijn.

Omdat de Salmonella aan de buitenkant op de schaal is aangetroffen, is het belangrijk de handen te wassen na het aanraken van deze salmonella-eieren.

De salmonella-eieren zijn, voor zover op dit moment bekend, geleverd aan toko’s, buurtsupermarkten en marktkramen. Hiernaast is ook geleverd aan horecagelegenheden, die ze mogelijk verder verwerkt hebben in verschillende gerechten. Het is zeer onwaarschijnlijk dat deze eieren ook in de grotere supermarktketens terecht zijn gekomen.

Op dit moment is nog onduidelijk uit hoeveel salmonella-eieren de teruggehaalde partij bestaat en is de afzet van alle eieren nog niet in beeld.

Het eten van een product met de salmonellabacterie kan, indien niet door en door gegaard, koorts, buikpijn en diarree veroorzaken binnen 6-48 uur na consumptie. Vooral voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een lage weerstand en zwangere vrouwen. Raadpleeg je (huis)arts voor meer informatie als je na het eten van eieren gezondheidsklachten hebt.

Dit is een nieuwsbericht van 29-08-2019, foto via NVWA.


Related Posts

‘Britse kinderen denken dat koeien eieren leggen’

‘Britse kinderen denken dat koeien eieren leggen’

Britse kinderen houden – meer dan de voorgaande generaties – van koken en bakken, maar ze hebben geen flauw idee waar hun eten vandaan komt. Zo denken ze dat koeien eieren leggen en weten ze niet dat chips gemaakt wordt van aardappelen. 

Meer duurzame Beter Leven eieren over de toonbank

Meer duurzame Beter Leven eieren over de toonbank

De verkoop in supermarkten van duurzamer voedsel met een keurmerk – vooral Beter Leven – is in de eerste helft van dit jaar flink toegenomen. Nederlanders gaven aan voedingsmiddelen met een duurzaamheidsstempel 2,5 miljard euro uit, een stijging van 28 procent vergeleken met de eerste […]