Koolhydraatarme avocadoburger met bacon en ei

Koolhydraatarme avocadoburger met bacon en ei

Wil je minderen met brood, maar heb je toch zin in een lekkere burger? Probeer dan deze koolhydraatarme avocadoburger met bacon en ei. Lekker als lunch en zelfs als ontbijt!

Oké, we geven toe dat je bij een lekkere burger waarschijnlijk niet gelijk aan een avocadoburger denkt (hij wordt trouwens ook wel avocado bun burger genoemd). Maar geloof ons: deze avocadoburger met knapperige bacon en ei doet er serieus niet voor onder. En het leuke is dat hij prima past in een koolhydraatarm dieet. Boordevol gezonde vetten door de avocado, terwijl de bacon ‘m toch een lekkere bite geeft. We raden wel aan mes en vork te gebruiken, want ‘met je handjes eten’ is in dit geval niet zo’n goed idee. 

Koolhydraatarme Avocadoburger met bacon en ei

26 januari 2020
: 1
: 10 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 1 ei
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 tomaat
  • 2 blaadjes krulsla
  • 2 plakjes bacon of ontbijtspel
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel zwarte sesamzaadjes
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Halveer de avocado en verwijder de pit met een lepel. Schep de helften daarna uit de schil. Snijd van één helft een plakje af aan de onderkant, zo blijft je burger straks beter staan.
  • Stap 2 Bak de bacon in een koekenpan, zonder olie of boter. Doe dit op laag vuur, de bacon moet niet alleen gaar worden, het vocht dat er in zit moet ook kunnen verdampen. Zo wordt je bacon extra crispy en – omdat je hem in z’n eigen vet uitbakt – ook minder vet. Leg de krokante bacon na het bakken even weg op een stukje keukenpapier.
  • Stap 3 Neem de pan die je net hebt gebruikt om de bacon te bakken en zet deze op middelhoog vuur. Breek het ei erboven.
  • Stap 4 Terwijl je ei bakt, meng je de mayonaise met de yoghurt. Smeer dit op de onderste helft van je avocadoburger en leg de sla erop.
  • Stap 5 Was de tomaat en snijd deze in plakjes. Leg op de sla. Leg de uitgebakken bacon er bovenop.
  • Stap 6 Leg het gebakken ei op de bacon, bestrooi naar smaak met peper en zout.
  • Stap 7 Plaats de andere helft van de avocado er bovenop. Voeg zout en peper naar smaak toe en garneer met de sesamzaadjes.

Toch liever een echt broodje hamburger? Probeer deze snelle variant met bacon, kaas en ei!

 

 

Foto’s via Shutterstock.


Related Posts

Bruschetta met pancetta en ei

Bruschetta met pancetta en ei

Deze heerlijke bruschetta met pancetta en ei is een prima lunch voor je thuiswerkdag of in ieder geval een dag dat je thuis bent, al dan niet aan het werk. 

Shakshuka van de barbecue

Shakshuka van de barbecue

Shakshuka. Er zijn weinig mensen die dit nog nooit geproefd hebben. Wat begon als een simpel ontbijtje uit het Midden-Oosten, is dankzij topchef Yotam Ottolenghi nu een wereldwijde trend. Daar doen we graag aan mee met deze shakshuka van de barbecue.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *