Er zijn weer volop blauwe bessen. Lekker in de yoghurt, of zo uit het vuistje. Maar ook heel lekker in deze blauwe bessen muffins. En die zijn nog suikervrij ook!
Je kunt ze bijna gezond noemen, deze blauwe bessen muffins. Ze bevatten namelijk geen geraffineerde suiker (wel ongezoete appelmoes) en dankzij de Griekse yoghurt lekker veel proteïne. Tijdens het bakken knappen de blauwe bessen open waardoor de frisse, zoete smaak in elke hap terugkomt. Makkelijk en lekker! Daar gooi je hoge ogen mee bij je visite. Als je ze wil delen tenminste…
Blauwe bessen muffins (suikervrij)

Ingrediënten
- 1 ei
- 150 gram bloem
- 50 gram volkorenmeel
- 90 ml zonnebloemolie
- 75 gram ongezoete appelmoes
- 100 ml Griekse yoghurt
- 100 ml melk
- 150 gram blauwe bessen
- 2 theelepels kaneel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje zout
- 12 muffinvormpjes
Bereiding
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C en doe de papieren muffinvormpjes in een muffinvorm.
- Stap 2 Meng in een kom de bloem, het volkorenmeel, het bakpoeder, de kaneel en een flinke snuf zout.
- Stap 3 Klop in een andere kom met een garde de zonnebloemolie, appelmoes, de yoghurt, de melk, het vanille-extract en het ei door elkaar.
- Stap 4 Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten en roer dit voorzichtig door.
- Stap 5 Schep de blauwe bessen door het beslag en verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
- Stap 6 Bak de blauwe bessen muffins in 20 minuten goudbruin. Ze zijn gaar als een satéprikker er droog uit komt.
Bewaar je blauwe bessen muffins luchtdicht afgesloten. Je kunt ze ook invriezen, zodat je op elk gewenst moment een lekker tussendoortje bij de hand hebt.
Lekker? Probeer dan ook deze koolhydraatarme frambozenmuffins met amandelen of deze suikervrije wortel-walnootmuffins.
Foto via Shutterstock.