Ge­vul­de ro­ze ei­e­ren

Ge­vul­de ro­ze ei­e­ren

Noem ons ouderwets, maar gevulde eieren zijn wat ons betreft nog steeds een van de lekkerste borrelhapjes. Deze roze gevulde eieren geven elke borrel een extra feestelijk tintje.

Wij zijn niet de enige die wel van een gevuld eitje houden. Of het nu om de klassieke variant gaat, of om eieren gevuld met hummus: over het algemeen overleven ze het eerste kwartier van een borrel niet. Dat zal niet veel anders zijn bij deze roze gevulde eieren. Ze staan heel feestelijk op tafel, maar waarschijnlijk niet zo lang…

Je kunt de gevulde roze eieren van te voren te maken

Voor deze roze gevulde eieren moet je iets meer tijd nemen dan voor normale gevulde eieren, want om hun mooie kleurtje te krijgen, laat je ze marineren in bietensap. Je kunt ze eventueel  3 dagen van te voren kleuren en in de marinade bewaren. Dan maak je ze 1 dag voor gebruik helemaal af en bewaar je ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. 

Gevulde roze eieren

31 mei 2020
: 12
: 6 hr 15 min
: 6 hr 20 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 375 gram gekookte bieten of 250 ml bietensap
  • 
50 ml rodewijnazijn (bij gekookte bieten)
  • 
4 el witte basterdsuiker (bij gekookte bieten)

  • 3 el mayonaise

  • 1 tl grove mosterd
  • Beetje kerrie
  • Beetje paprikapoeder
  • 5 g verse platte peterselie
  • Peper en zout
  • Water
Bereiding
  • Stap 1 Kook de eieren in 8 minuten hard., laat ze schrikken en pel ze.
  • Stap 2 Pureer de bieten met 100 ml water, de azijn en de basterdsuiker.
  • Stap 3 Doe de eieren in een bakje en schenk het bietensap door een zeef over de eieren tot ze helemaal onderstaan. Als je kant-en-klaar bietensap hebt gekocht, gebruik je dat.
  • Stap 4 Laat de eieren afgedekt minimaal 6 uur marineren in de koelkast.
  • Stap 5 Haal de eieren na het marineren uit de koelkast en snijd ze in de lengte door met een nat mes.
  • Stap 6 schep de eidooiers er met een lepel voorzichtig uit en doe ze in een kom. Prak ze met een vork.
  • Stap 7 Meng de mayonaise, de mosterd door de eidooiers en breng op smaak met kerrie, paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
  • Stap 8 Doe het eimengsel in een spuitzak of een boterhamzakje waar je een van de hoeken afgeknipt heb.
  • Stap 9 Leg de halve eieren op een schaal en spuit de vulling voorzichtig in de holtes.
  • Stap 10 Snijd de peterselie fijn en garneer de gevulde roze eieren ermee.

Tip: ook lekker met krokante stukjes bacon door de vulling!

Lees ook: zó krijg je de dooier mooi in het midden van je gekookte ei.

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Oliebollen horen bij oudejaarsavond, maar mensen met coeliakie worden ziek van de traditionele variant. Daarom een recept voor glutenvrije (en lactosevrije) oliebollen. Zo heeft iedereen een leuke avond!

Kuku sabzi (Perzische kruidenfrittata)

Kuku sabzi (Perzische kruidenfrittata)

Iran, het vroegere Perzië, staat bekend om zijn heerlijke gerechten met uitgesproken smaken. Deze kuku sabzi bijvoorbeeld, een Perzische kruidenfrittata die je echt een keer gegeten moet hebben.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *