Bombardino Pirata: dé hit van de skipiste, gewoon thuis op de bank

Bombardino Pirata: dé hit van de skipiste, gewoon thuis op de bank

Hét drankje op de skipiste aan het eind van de middag is de Bombardino Pirata: een mix van zabaglione, rum en slagroom. Een heerlijke winterse cocktail om je te verwarmen voordat je voor de laatste keer van de dag naar beneden zoeft. Goed nieuws: je hoeft er niet per se voor op de skies te stappen, want met dit recept drink je die Bombardino gewoon thuis op de bank.

De Bombardino komt van origine uit Italië. Het werd bedacht in de regio Lombardije en sloeg direct in als een bom onder skiliefhebbers die er na een dag in de kou lekker warm van werden. Deze warme drank wordt gemaakt op basis van zabaglione, rum en een flinke toef slagroom. ‘Ochtends wordt hij ook gedronken, maar dan met espresso in plaats van rum (die variant noemen we de Bombardino Calimero). De  Scozzese is Bombardino op z’n Schots: met whisky. Heisse Oma is de Duitse naam voor de Bombardino.

Bombardino zelf maken

Je kan een Bombardino simpel maken met een Italiaanse eierlikeur of advocaat, maar echt lekker wordt het pas als je zelf de zabaglione maakt van eigeel, suiker en rum of cognac (voor de originele zabaglione gebruik je Marsala wijn).

Tip: gebruik de overgebleven eiwitten om meringue te maken.

Bombardino Pirata

25 februari 2018
: 2
: 10 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
 • 6 eieren
 • 6 eetlepels fijne suiker
 • Rum
 • Slagroom
 • Cacao
Bereiding
 • Stap 1 Scheid van 6 eieren het eigeel en het eiwit, doe het eigeel in een kom en schep daar de suiker door.
 • Stap 2 Zet een pannetje met kokend water op en zet de kom met het eiermengsel daar bovenop, zodat het mengsel ‘au-bain-marie’ opwarmt.
 • Stap 3 Klop het eigeel en de suiker goed door elkaar, totdat de kleur van het eigeel steeds lichter wordt. Pas op dat je het niet laat koken.
 • Stap 4 Haal de kom van het water en voeg beetje bij beetje de rum toe. Gebruik ongeveer evenveel als de hoeveelheid eigeel. Klop verder tot het een egaal mengsel is.
 • Stap 5 Zet de kom weer op het water en blijf goed kloppen, totdat je mer de garde een streep kunt trekken die langzaam vervaagt. Het volume moet ongeveer verdubbelen.
 • Stap 6 Warm de glazen op en giet de Bombardino erin. Spuit er een flinke toef slagroom op en garneer met de cacao.

Foto via Shutterstock.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Related Posts

Brandy flip cocktail: zacht en romig

Brandy flip cocktail: zacht en romig

Alle cocktails met flip in de naam zijn cocktails met eieren erin, of in ieder geval eigeel. Voor deze brandy flip cocktail gebruiken we het hele ei.

Boston Sour cocktail: verrassend verfrissend

Boston Sour cocktail: verrassend verfrissend

De Boston Sour is eigenlijk niets meer of minder dan de bekende Whisky Sour met eiwit erin. Maar juist dat eiwit maakt ‘m heerlijk romig. Proost!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *