Brandy flip cocktail: zacht en romig

Brandy flip cocktail: zacht en romig

Alle cocktails met flip in de naam zijn cocktails met eieren erin, of in ieder geval eigeel. Voor deze brandy flip cocktail gebruiken we het hele ei.

Deze smakelijke brandy flip cocktail is makkelijk te maken en bestaat uit slechts vier ingrediënten, vijf als je de garnering meetelt. De smaak? Zacht, luxe en romig. Proost!

Brandy flip cocktail

14 december 2019
: 1
: 5 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 5 cl brandy
  • 2 cl suikerwater
  • 2 cl volle room
  • 1 ei
  • Nootmuskaat
Bereiding
  • Stap 1 Doe alle ingrediënten in een shaker, zonder ijs.
  • Stap 2 Shake hard.
  • Stap 3 Je kunt ‘m nu uitschenken of nog een tweede keer shaken met ijs erin.
  • Stap 4 Schenk de cocktail in een gekoeld glas en garneer met een beetje nootmuskaat.

Lekker, maar liever iets zonder alcohol? Probeer deze alcoholvrije eggnog eens!

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Boston Sour cocktail: verrassend verfrissend

Boston Sour cocktail: verrassend verfrissend

De Boston Sour is eigenlijk niets meer of minder dan de bekende Whisky Sour met eiwit erin. Maar juist dat eiwit maakt ‘m heerlijk romig. Proost!

Kandeel: traditionele kraamdrank

Kandeel: traditionele kraamdrank

Eieren worden al decennialang gebruikt als basis voor diverse dranken. Kandeel bijvoorbeeld, een traditionele kraamdrank die al in de 17e eeuw aan kraamvrouwen geschonken werd. En de kraamvisite? Die dronk gezellig mee.