Spaghetti frittata: ideaal voor kliekjes pasta

Spaghetti frittata: ideaal voor kliekjes pasta

Heb je wéér teveel pasta gekookt? Je bent niet de enige die dat regelmatig overkomt. Die kliekjes pasta maak je makkelijk en lekker op met deze spaghetti frittata.

Wat is dat toch met pasta? Ongekookt lijkt het altijd te weinig, maar met een handje extra in de pan heb je voldoende voor een weeshuis. Of je mat wel keurig de hoeveelheden af en blijft zitten met een restje in de doos. Zo’n restje spaghetti is gelukkig superlekker in een spaghetti omelet, oftewel: spaghetti frittata.

Kale of aangeklede spaghetti frittata

Hieronder vind je een simpele variant, met kaas en peterselie, maar je kunt je spaghetti frittata natuurlijk helemaal aankleden zoals jij dat wilt. Gooi er eens een restje spinazie of boerenkool door, of wat spekjes, een uitje en een blikje tomaten. En heb je geen restje spaghetti? Met andere pasta werkt het natuurlijk ook; dan noem je het gewoon pasta frittata. Comfortfood ten top. 

Kleine puntjes, deze frittata is machtig

Denk eraan dat deze spaghetti frittata behoorlijk machtig is, door de combinatie van pasta, room, eieren en kaas. Snijd hem dus liever in meerdere kleine punten en eet hem met een frisse salade. Je kunt altijd nog een puntje nemen. En de restjes? Die eet je morgen als lunch, want koud is deze spaghetti omelet ook heel lekker. 

Wij gebruikten een koekenpan van zo’n 22 centimeter doorsnede, die ook in de oven kan. Heb je geen oven? Je kan de frittata ook gewoon omdraaien en aan beide zijden bakken.

Spaghetti frittata: ideaal voor kliekjes pasta

14 december 2019
: 4
: 15 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 6 grote eieren
  • 250 gram gekookte spaghetti (of 100 gram ongekookt)
  • 25 ml room
  • 20 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • Flinke hand platte peterselie
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de grill van de oven voor (heb je geen grill zet de oven dan zo heet mogelijk met alleen bovenwarmte).
  • Stap 2 Heb je nog rauwe spaghetti? Kook deze dan in gezouten water al dente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel goed af met koud water en laat uitlekken.
  • Stap 3 Klop de eieren samen met de room, wat peper en zout en de Parmezaanse kaas los in een mengkom.
  • Stap 4 Doe de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook totdat hij begint te kleuren.
  • Stap 5 Voeg de gekookte spaghetti toe en giet het eiermengsel er overheen.
  • Stap 6 Bak de spaghetti frittata op een medium vuur ongeveer 2-3 minuten.
  • Stap 7 Zet de pan in de oven en grill de bovenkant in 4-5 minuten goudbruin.
  • Stap 8 Bestrooi de pasta frittata met peterselie en serveer direct.

Lekker? Probeer dan ook eens deze romige frittata van geroosterde groenten, of deze frittata met champignons en spinazie. 

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette is een Franse klassieker uit de Bourgogne. Heerlijke gepocheerde eieren in een saus van rode wijn, met spek en champignons. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *