Foe yong hai met extra veel groenten van Francesca Kookt

Foe yong hai met extra veel groenten van Francesca Kookt

Er zijn weinig foodlovers die Francesca van Berk van het populaire kookblog Francesca Kookt niet kennen. Onlangs lanceerde ze haar vijfde Eetkalender. Wij kregen haar favoriete eierrecept uit deze prachtige jubileumeditie: foe yong hai met extra veel groenten.

De Eetkalender 2020 die Francesca onlangs presenteerde is een bijzondere. Niet alleen barst hij bijna uit zijn voegen van alle lekkere en inspirerende recepten; het is ook de laatste die verschijnt. De Eetkalender was afgelopen jaren heel populair en hangt in menig Nederlandse keuken aan de muur, maar het maken ervan is nogal arbeidsintensief. Om tijd vrij te maken voor nieuwe, spannende foodprojecten besloot Francesca van de 2020 editie de laatste te maken.

Francesca Kookt eetkalender 2020

Fijn decembercadeau

Een knallend afscheid is het zeker. De Eetkalender 2020 is met recht de lekkerste kalender van het jaar te noemen: mooier en dikker dan ooit, met toprecepten van de afgelopen 5 jaar en fijne weekendrecepten. Om verspilling te voorkomen en het koken nog makkelijker te maken, vind je dit jaar aan het einde van iedere week een QR code waarmee je heel gemakkelijk de ingrediëntenlijstjes (per recept) van die week kunt downloaden in de notities van je smartphone. Even downloaden, je eigen boodschappen toevoegen en hop naar de winkel.

De Eetkalender bevat daarnaast 53 verschillende weekmenu’s die afgestemd zijn op de seizoenen. Ieder weekmenu bestaat uit vier verschillende recepten voor de maandag tot en met donderdag. Op vrijdag is het kliekjesdag en krijg je vier receptsuggesties geven met de ingrediënten die je wellicht over hebt. Vis-, gevogelte-, vlees- en vegagerechten wisselen elkaar af, waarbij de helft van de recepten vegetarisch zijn. Wij zeggen: een ideaal decembercadeau. Je koopt de Eetkalender 2020 in de webshop van Francesca Kookt voor € 20,95.

Favoriet: foe yong hai

De Eetkalender 2020 staat zoals gezegd boordevol lekkere recepten. Denk aan egg drop soup met maïs en krab (een variant daarop vind je hier), een fantastische plaatpizza met rode kool en speckjes of gegratineerde ravioli met spinazie. Maar gevraagd naar haar favoriete eierrecept gaat Francesca toch voor de foe yong hai met extra groenten van pagina 86. Dit vegetarische basisrecept voor foe yong hai is zo al heerlijk, maar je kunt er natuurlijk ook nog kip, garnalen of krab aan toevoegen. Wij zijn erg enthousiast over dit gerecht en mogen het recept hier plaatsen. We zijn benieuwd wat jij er van vindt!

Foe yong hai met extra groenten

9 oktober 2019
: 4
: 30 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 8 eieren, losgeklopt met 1 eetlepel water of melk
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Plantaardige olie (arachide of zonnebloem)
  • 250 ml ketchup
  • 150 ml groentebouillon
  • ½ blik (200 gr) gepelde tomaten
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • Witte peper
  • Optioneel: maïzena
  • 200 gr wortel, in halve plakjes
  • 1 prei, in ringen
  • 200 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 225 gram (1 blikje) bamboescheuten, uitgelekt
Bereiding
  • Stap 1 Fruit de ui, knoflook en gember in 2 eetlepels olie. Voeg ketchup, bouillon en tomaten toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met rijstazijn, gembersiroop en peper. Voeg meer van het een of ander toe naar smaak. Is de saus nog te dun? Bind dan met een mengsel van 1 eetlepel maïzena en 1 eetlepel koud water.
  • Stap 2 Bak wortel, prei en champignons 5 minuten in 2 eetlepels olie. Roer de bamboescheuten erdoor en schenk het eimengsel in de pan. Bak de omelet 5 minuten aan een kant op middelhoog vuur. Draai om (mag breken) en bak nog 5 minuten.
  • Stap 3 Schenk de tomatensaus over de omelet, warm door en serveer met witte rijst.

 

Lekker? Probeer dan ook eens deze romige frittata van geroosterde groenten.

 

 

Recept en foto’s afkomstig van Francesca Kookt.


Related Posts

Florentijnse eieren (eggs a la Florentine)

Florentijnse eieren (eggs a la Florentine)

Florentijnse eieren. Smakelijk en makkelijk, want na een korte voorbereiding schuif je dit gerecht zo de oven in. Lekker met ciabatta om te dippen.

Ravioli met zoete aardappel en amaretti

Ravioli met zoete aardappel en amaretti

Ravioli met zoete aardappel en amaretti en walnoten kun je wel de nieuwe ravioli-klassieker noemen, want deze combinatie is echt top!