Foe yong hai met extra veel groenten van Francesca Kookt

Foe yong hai met extra veel groenten van Francesca Kookt

Er zijn weinig foodlovers die Francesca van Berk van het populaire kookblog Francesca Kookt niet kennen. Wij kregen haar favoriete eierrecept: foe yong hai met extra veel groenten.

Dit recept komt uit Francesca’s Eetkalender 2020. Een bijzondere editie. Niet alleen barst hij bijna uit zijn voegen van alle lekkere en inspirerende recepten; het is ook de laatste die verschijnt. De Eetkalender was afgelopen jaren heel populair en hangt in menig Nederlandse keuken aan de muur, maar het maken ervan is nogal arbeidsintensief. Om tijd vrij te maken voor nieuwe, spannende foodprojecten besloot Francesca van de 2020 editie de laatste te maken.

Favoriet: foe yong hai

De Eetkalender 2020 staat zoals gezegd boordevol lekkere recepten. Denk aan egg drop soup met maïs en krab (een variant daarop vind je hier), een fantastische plaatpizza met rode kool en speckjes of gegratineerde ravioli met spinazie. Maar gevraagd naar haar favoriete eierrecept gaat Francesca toch voor de foe yong hai met extra groenten. Dit vegetarische basisrecept voor foe yong hai is zo al heerlijk, maar je kunt er natuurlijk ook nog kip, garnalen of krab aan toevoegen. Wij zijn erg enthousiast over dit gerecht en mogen het recept hier plaatsen. We zijn benieuwd wat jij er van vindt!

Foe yong hai met extra groenten

9 oktober 2019
: 4
: 30 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 8 eieren, losgeklopt met 1 eetlepel water of melk
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Plantaardige olie (arachide of zonnebloem)
  • 250 ml ketchup
  • 150 ml groentebouillon
  • ½ blik (200 gr) gepelde tomaten
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • Witte peper
  • Optioneel: maïzena
  • 200 gr wortel, in halve plakjes
  • 1 prei, in ringen
  • 200 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 225 gram (1 blikje) bamboescheuten, uitgelekt
Bereiding
  • Stap 1 Fruit de ui, knoflook en gember in 2 eetlepels olie. Voeg ketchup, bouillon en tomaten toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met rijstazijn, gembersiroop en peper. Voeg meer van het een of ander toe naar smaak. Is de saus nog te dun? Bind dan met een mengsel van 1 eetlepel maïzena en 1 eetlepel koud water.
  • Stap 2 Bak wortel, prei en champignons 5 minuten in 2 eetlepels olie. Roer de bamboescheuten erdoor en schenk het eimengsel in de pan. Bak de omelet 5 minuten aan een kant op middelhoog vuur. Draai om (mag breken) en bak nog 5 minuten.
  • Stap 3 Schenk de tomatensaus over de omelet, warm door en serveer met witte rijst.

 

Lekker? Probeer dan ook eens deze romige frittata van geroosterde groenten.

 

 

Recept en foto’s afkomstig van Francesca Kookt.


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette is een Franse klassieker uit de Bourgogne. Heerlijke gepocheerde eieren in een saus van rode wijn, met spek en champignons.