Romige frittata van geroosterde groenten

Romige frittata van geroosterde groenten

Frittata is het vuilnisbakkie van de keuken; want je kunt er alle restjes uit de groentela zonder problemen in kwijt. Voor deze frittata met geroosterde groenten kozen wij voor paprika, tomaatjes en courgette.

Bijzonder in deze frittata is de toevoeging van magere kwart. Die maakt deze frittata met geroosterde groenten net iets romiger, terwijl de oven de groenten eerst een fijne grill-smaak gaf.

Romige frittata van geroosterde groenten

12 juni 2019
: 2
: 10 min
: 40 min
: 50 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 1 rode paprika
  • 6 trostomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 sjalotje
  • 50 gram magere kwark
  • Olijfolie
  • Verse bieslook
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 220° Celsius.
  • Stap 2 Snijd de courgette in stukken, de tomaatjes in plakjes, de paprika in repen en het sjalotje in stukken.
  • Stap 3 Meng de groenten op een bakblik en besprenkel ze met olijfolie. Rooster ze 20 minuten.
  • Stap 4 Klop de eieren los met de kwark en peper en zout naar smaak.
  • Stap 5 Schep de geroosterde groenten in een quichevorm en verdeel het ei-kwarkmengsel erover.
  • Stap 6 Zet de oventemperatuur op 200° Celsius en bak de frittata in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  • Stap 7 Garneer met wat verse geknipte bieslook

Serveer de frittata met een frisse salade en vers brood.

Lekker? Probeer ook eens deze frittata met spruitjes en doperwtjes of deze frittata met champignons en spinazie.

 

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette is een Franse klassieker uit de Bourgogne. Heerlijke gepocheerde eieren in een saus van rode wijn, met spek en champignons.