Fried Rice Rice Baby

Fried Rice Rice Baby

Ben je bezig je voorraadkasten leeg te eten en kom je nog een vergeten pot doperwten en worteltjes tegen? Maak dan deze vegetarische fried rice. Supermakkelijk en zeer smakelijk.

Voor de perfecte fried rice kook je de rijst een dag van te voren en zet je hem in de koelkast. Het beste is als de rijst helemaal is afgekoeld. Weinig tijd of vergeten? Kook de rijst, verdeel deze over een (oven) plaat, wikkel in plastic folie en leg 30 minuten in de vriezer.

Tip: lekker met zoetzure komkommer als bijgerecht!

fried rice

Fried Rice Rice Baby

Gebakken rijst met worteltjes en doperwtjes. Een makkelijk gerecht om je voorraadkast leeg te maken.
No ratings yet
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4

Equipment

  • Wok

Ingrediënten
  

  • 3 eieren
  • 400 g witte rijst
  • 1 potje doperwten en worteltjes (450 g)
  • 1 grote ui
  • 4 el sojasaus
  • 1 el knoflookpoeder
  • Beetje olie

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat de erwtjes en worteltjes uitlekken in een vergiet.
  • Snipper de ui fijn. Verhit (kokos)olie in een wokpan en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur samen met het knoflookpoeder.
  • Voeg de erwtjes en worteltjes toe en bak nog eens 2 minuten.
  • Schuif de groenten aan de kant en breek de eieren een voor een naast de groenten. Kluts ze even los met een spatel en roer tot het ei gestold is. Meng het roerei door de groenten.
  • Voeg de rijst en de sojasaus toe. Roerbak 5-7 minuten op hoog vuur tot de sojasaus volledig is opgenomen door de rijst. 
Trefwoord vegetarisch
Heb je dit recept gemaakt?Tag ons op social met #eieiei!

Dit recept voor gebakken rijst met doperwtjes en worteltjes en de bijbehorende illustratie komen uit Het Grote Onthamsteren Kookboek. Voor dit kookboek hebben de vriendinnen Emma Zuidam en Bianca Krijnen-Splint de keukenkasten leeggetrokken en in quarantaine makkelijke recepten op tafel getoverd. Geen hoogstaande en gestylde cuisine, maar snel, budgetproof en eenvoudig te bereiden recepten die je in een handomdraai op tafel zet. Ook dit lekkere recept voor hartige wafels komt uit dit boek. Fijn om je voorraad op te maken!

Lees ook: 4 veelgemaakte fouten bij het bereiden van eieren.


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette is een Franse klassieker uit de Bourgogne. Heerlijke gepocheerde eieren in een saus van rode wijn, met spek en champignons. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept