Tuurlijk, zo’n oer-Hollandse tosti met ham en kaas is altijd lekker. Maar afwisseling van spijs doet eten, dus vandaag gaan we voor quesadilla met roerei en oude kaas, oftewel: Mexicaanse tosti.
Tortillawraps is typisch zo’n product dat we altijd wel in huis hebben. En dat komt mooi uit als we, zoals nu, geen zin hebben in een simpele bruine boterham als lunch. Wij gaan lekker voor quesadilla vandaag! We gebruiken hiervoor een tosti-ijzer (of eigenlijk contactgrill, want die vinden we honderd keer handiger dan een tosti-ijzer, omdat je daarvoor vaak een speciaal type (casino)brood moet gebruiken), maar je kunt deze quesadilla’s ook prima in de koekenpan bakken.
Kaasdingetje, dat is wat het woord quesadilla trouwens letterlijk betekent. En ze zijn onmetelijk populair in Mexico, maar worden ook in andere landen veel gegeten. Niet zo vreemd, want met quesadilla’s kun je volop variëren. Ze worden gevuld met – de naam zegt het al – kaas, maar vaak ook met chorizo, kip, ham of allerhande groentes. Lekker met chilisaus of een pittige salsa!
Wij doen vandaag niet al te moeilijk en vullen onze quesadilla met roerei en oude kaas. Die combinatie is immers altijd goed.
Quesadilla met roerei en oude kaas
Equipment
- Koekenpan
- Tosti-ijzer
Ingrediënten
- 4 eieren
- 150 ml (kook)room
- 4 kleine, zachte tortillawraps
- 50 g geraspte oude kaas
- Boter (om in te bakken)
- Peper en zout
Instructies
- Klop de eieren los met de room. Doe dit losjes en niet te lang, want de eidooiers en eiwitten hoeven niet helemaal gemengd te zijn.
- Breng het eimengsel op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat verse kruiden toe.
- Verhit de boter in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
- Draai het vuur laag als de boter niet meer bruist.
- Giet het eimengsel in de pan en laat dit 20 seconden staan. Roer tussentijds niet.
- Op het moment dat het ei aan de randen begint te stollen, schuif je met een spatel het ei van de rand naar het midden. Zo gaat het nog vloeibare ei ook stollen. Doe dit 'vouwen' in rustig tempo tot al het ei gaar is. Je roert je roerei dus niet.
- Zet als het ei halverwege is, het vuur uit. De pan heeft namelijk nog voldoende warmte om het ei verder gaar te laten worden.
- Verwarm ondertussen het tosti-ijzer.
- Leg twee tortilla's op het tostijzer en bestrooi met de oude kaas.
- Schep het roerei op de oude kaas en dek toe met de overgebleven tortillawraps.
- Rooster de tortillawraps tot de kaas gesmolten is en serveer de quesadilla's direct.
Zoals gezegd kun je met deze quesadilla prima variëren. Niet alleen door het toevoegen van groente of vlees, maar ook door bijvoorbeeld eens geitenkaas te gebruiken.
Lekker? Probeer dan ook deze fijne lunchwraps eens!
Foto via Shutterstock.