Hartige wafels met uitgebakken spek & ei

Hartige wafels met uitgebakken spek & ei

Heb je iets meer tijd in de ochtend? Maak dan deze wafels met uitgebakken spek en ei als ontbijt. Lekker hartig en genoeg om er tot de lunch tegenaan te kunnen!

Wafels kennen de meeste mensen wel. Vooral in België worden ze volop gegeten, met een flinke dot slagroom erop. Alleen al van de geur van die beroemde Belgische wafels staat het water ons in de mond.

Weer eens wat anders dan zoete wafels

Zelf maken is gelukkig een eitje. De zoete variant is natuurlijk heerlijk, maar niet per se gezond. Experimenteer daarom eens met een volkoren variant of maak deze verrassend lekkere hartige wafels met uitgebakken spek en ei. De kruiden geven het gerecht een Italiaans tintje. Wij zeggen: prima ontbijt!

hartige wafels met eieren en spek

Hartige wafels met uitgebakken spek & ei

Een heerlijk hartig ontbijt, deze wafels met uitgebakken spek en ei. Gegarandeerd geen honger tot de lunch!
0 van 0 stemmen
Totale tijd 35 min
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 2

Equipment

  • Wafelijzer
  • Blender
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 80 g bloem
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 4 el geraspte kaas
  • 1,5 tl Italiaanse kruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • Beetje boter
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Vet je wafelijzer in met boter en verwarm ‘m voor. 
  • Meng alle ingrediënten in een blender met zout en peper naar smaak, met uitzondering van het spek en 2 eieren.
  • Verdeel het wafelbeslag over het wafelijzer. Bak de wafels in ongeveer 5 minuten tot ze mooi goudbruin kleuren.
  • In de tussentijd bak je de eieren en het spek. Laat een beetje boter warm worden in een koekenpan en breek de eieren erover. Bak ze niet te lang: het is het lekkerst als het eigeel nog een beetje zacht is.
  • Bak het spek in dezelfde pan zonder extra vet (spek is van zichzelf vet genoeg) tot het helemaal uitgebakken is. Laat nog even uitlekken op een keukenpapiertje. 
  • Verdeel de wafels over twee borden en beleg ze met een gebakken eitje en twee plakjes spek.
Trefwoord ontbijt
Heb je dit recept gemaakt?Tag ons op social met #eieiei!

Dit recept en de bijbehorende illustratie komen uit Het Grote Onthamsteren Kookboek. Voor dit kookboek hebben de vriendinnen Emma Zuidam en Bianca Krijnen-Splint de keukenkasten leeggetrokken en in quarantaine makkelijke recepten op tafel getoverd. Geen hoogstaande en gestylde cuisine, maar snel, budgetproof en eenvoudig te bereiden recepten die je in een handomdraai op tafel zet. Ook dit recept voor gebakken rijst met doperwtjes en worteltjes komt uit dat boek. Fijn om je voorraad op te maken!

Zoek je meer lekkere inspiratie?

Op zoek naar meer lekkere inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij onze ontbijt– of lunchrecepten, kies iets uit voor het diner of maak wat lekkers voor de borrel!


Related Posts

Quesadilla met roerei en oude kaas (Mexicaanse tosti)

Quesadilla met roerei en oude kaas (Mexicaanse tosti)

Tuurlijk, zo’n oer-Hollandse tosti met ham en kaas is altijd lekker. Maar afwisseling van spijs doet eten, dus vandaag gaan we voor quesadilla met roerei en oude kaas, oftewel: Mexicaanse tosti.

Shakshuka van de barbecue

Shakshuka van de barbecue

Shakshuka. Er zijn weinig mensen die dit nog nooit geproefd hebben. Wat begon als een simpel ontbijtje uit het Midden-Oosten, is dankzij topchef Yotam Ottolenghi nu een wereldwijde trend. Daar doen we graag aan mee met deze shakshuka van de barbecue.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept