Gepocheerd drie sterren-eitje op Zwarte Cross

Gepocheerd drie sterren-eitje op Zwarte Cross

Bezoekers van festival Zwarte Cross kunnen zich verheugen op een gepocheerd ei op Michelin-niveau.  La Clique Claque heet de automatiek die bezoekers drie dagen lang van deze drie sterren-eieren en twee andere gerechten voorziet. De topsnacks worden klaargemaakt door het team van chef Rik Jansma, ook verantwoordelijk voor sterrenrestaurant ‘Le Carburateur’ op het festivalterrein.

Uitgebreid tafelen kan al jaren in pop-up sterrenrestaurant ‘Le Carburateur’, maar tijdens zo’n driegangendiner mis je toch al gauw 12 bands, 150 theaterartiesten en vijf crossklassen, becijferde het creatieve team van de Zwarte Cross. Rik Jansma, chef en eigenaar van restaurant Basiliek in Harderwijk en voorzitter van restaurantvereniging JRE Nederland, ontwikkelde daarom drie sterrensnacks met diverse ingrediënten waaronder streekproducten. “Een to-go op niveau: dat is toch waanzinnig! Een sterrengerecht voor onderweg!”, aldus Jansma.

Het menu van Le Clique Claque:

– Kemperlandhoen (kip uit IJzervoorde) met zwarte truffelprei en Pata Negra-ham
Gepocheerd hoeve-ei met kaviaar, bieslookmayonaise, crème fraîche en aardappel
– Lauwwarme croque monsieur met tomaat, kreeft en basilicum

Het was nog wel even spannend of het zou lukken, meldt Elianne Weijers van Zwarte Cross aan het AD. Want de gerechtjes mogen niet (te) lang achter glas liggen. “Daarom moeten we zorgen dat het keukentje erachter goed werkt.” Dat komt in orde, verzekert chef Rik Jansma. Als er een rij ontstaat, kunnen leden van het restaurantteam bijspringen, want Le Carburateur gaat ook weer gewoon open op het festivalterrein. Om te zorgen dat de gerechtjes niet liggen te verpieteren, haalt de klant het bamboebordje met hierop het gerecht naar keuze uit de muur, waarna een van de koks zorgt dat het wordt afgemaakt.

Zwarte Cross

De Zwarte Cross vindt plaats van 18 tot en met 21 juli 2019 en is  met 220.000 bezoekers helemaal uitverkocht. Het festival telt 33 podia en verrast de bezoekers met een combinatie van muziek, theater, topsport en stunts.

 

Nieuwsbericht van 02-07-2019, bronnen:  Zwarte Cross (tevens foto) en  AD.


Related Posts

Zijn eieren vegan?

Zijn eieren vegan?

Vegans eten geen eieren of producten waar ei in verwerkt is. Maar waarom is dat eigenlijk?

Eén op de vijf Britten denkt dat eieren vegan zijn

Eén op de vijf Britten denkt dat eieren vegan zijn

Dat mensen steeds minder goed weten waar hun eten nu precies vandaan komt, dat is bekend. Maar in Groot-Brittannië  maken ze het wel heel bont: één op de vijf Britten denkt dat eieren en geitenmelk vegan zijn.