Hoe pocheer je het perfecte ei in de magnetron?

Hoe pocheer je het perfecte ei in de magnetron?

Een gepocheerd eitje op een bedje van toast en avocado. Yum, wij doen er (bijna) een moord voor! Alleen is het pocheren van zo’n ei zoveel werk. Of niet? Kun je ei pocheren in de magnetron? Ja hoor: zó doe je dat.

Dat je eieren kunt pocheren in een pannetje kokend water, dat wisten we. En eieren pocheren in de stoomoven gaat ook heel goed. Maar eieren in de magnetron; die ontploffen toch? Nee hoor, niet altijd. Want een ei pocheren in de magnetron is heel gemakkelijk.

Wat heb je nodig?

Het enige wat je nodig hebt, is een magnetronbestendige mok, een schoteltje (ook magnetronbestendig uiteraard), water, azijn en een ei natuurlijk. Een schuimspaan is ook wel makkelijk.

Hoe pocheer je het ei?

Vul de mok ongeveer voor iets minder dan de helft met water en doe er een halve eetlepel azijn bij. Sommige mensen doen het zonder de azijn, maar dat zorgt juist dat het eiwit goed bij elkaar blijft. Breek het ei voorzichtig boven de mok en zorg dat deze helemaal onder water staat. Giet er zondig nog een beetje water bij. Zet de mok in de magnetron en dek hem af met het schoteltje. Zet je magnetron op ongeveer 80 procent van het vermogen en verwarm het ei ongeveer 1 minuut. Check dan of het ei naar je zin is. Zo niet, dan zet je het nog 20 seconden terug in de magnetron. Haal het gepocheerde ei met de schuimspaan uit de mok en leg het heel even op een stukje keukenpapier om uit te lekken. Dan kan hij daarna op je boterham of je salade. Beetje peper en zout erover en je eitje is klaar voor consumptie. 

Even experimenteren met het vermogen

Het kan zijn dat je ei net iets te hard of te zacht naar je zin is, dat hangt een beetje van het vermogen van je magnetron af. Wil je het liever iets harder? Zet dan de magnetron op de hoogste stand. Houd er wel rekening mee dat de eidooier iets eerder gaar is dan het eiwit. Je kunt het gepocheerde ei dus het beste uit de magnetron halen als het wit nog een beetje zacht is. 

Vind je dit allemaal te ingewikkeld? Er zijn ook gemakkelijke pocheerbakjes voor in de magnetron.

Foto via Shutterstock, bron: thekitchn.

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Related Posts

Dit geheime ingrediënt maakt je roerei luchtiger dan ooit

Dit geheime ingrediënt maakt je roerei luchtiger dan ooit

Zijn de roereieren van het hotelbuffet altijd luchtiger en romiger dan de jouwe? Vanaf nu niet meer. Want er is één geheim ingrediënt dat jouw roerei net zo luchtig krijgt als die van de beste chefs: koolzuurhoudend water.

Hoe kook je het perfecte ei in de airfryer?

Hoe kook je het perfecte ei in de airfryer?

Eieren koken in de airfryer, kan dat? Ja hoor. Het is zelfs heel makkelijk. Zó kook je het perfecte ei in de airfryer.