Hoe pocheer je het perfecte ei in de magnetron?

Hoe pocheer je het perfecte ei in de magnetron?

Een gepocheerd eitje op een bedje van toast en avocado. Yum, wij doen er (bijna) een moord voor! Alleen is het pocheren van zo’n ei zoveel werk. Of niet? Kun je ei pocheren in de magnetron? Ja hoor: zó doe je dat.

Dat je eieren kunt pocheren in een pannetje kokend water, dat wisten we. En eieren pocheren in de stoomoven gaat ook heel goed. Maar eieren in de magnetron; die ontploffen toch? Nee hoor, niet altijd. Want een ei pocheren in de magnetron is heel gemakkelijk.

Wat heb je nodig?

Het enige wat je nodig hebt, is een magnetronbestendige mok, een schoteltje (ook magnetronbestendig uiteraard), water, azijn en een ei natuurlijk. Een schuimspaan is ook wel makkelijk.

Hoe pocheer je het ei?

Vul de mok ongeveer voor iets minder dan de helft met water en doe er een halve eetlepel azijn bij. Sommige mensen doen het zonder de azijn, maar dat zorgt juist dat het eiwit goed bij elkaar blijft. Breek het ei voorzichtig boven de mok en zorg dat deze helemaal onder water staat. Giet er zondig nog een beetje water bij. Zet de mok in de magnetron en dek hem af met het schoteltje. Verwarm het ei ongeveer 1 minuut op vol vermogen. Check dan of het ei naar je zin is. Zo niet, dan zet je het nog 10 seconden terug in de magnetron. Haal het gepocheerde ei met de schuimspaan uit de mok en leg het heel even op een stukje keukenpapier om uit te lekken. Dan kan hij daarna op je boterham of je salade. Beetje peper en zout erover en je eitje is klaar voor consumptie. 

Even experimenteren met het vermogen

Het kan zijn dat je ei net iets te hard of te zacht naar je zin is, dat hangt een beetje van het vermogen van je magnetron af. Houd er wel rekening mee dat de eidooier iets eerder gaar is dan het eiwit. Je kunt het gepocheerde ei dus het beste uit de magnetron halen als het wit nog een beetje zacht is. 

Vind je dit allemaal te ingewikkeld? Er zijn ook gemakkelijke pocheerbakjes voor in de magnetron.

Foto via Shutterstock, bron: thekitchn.

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Related Posts

Zó pocheer je het perfecte ei in de airfryer

Zó pocheer je het perfecte ei in de airfryer

Een ei pocheren in de airfryer, kan dat? Ja natuurlijk! En het kost je slechts 5 minuten.

Kun je eieren koken in de vaatwasser?

Kun je eieren koken in de vaatwasser?

Wat een fijne uitvinding, die vaatwasser. Je hoeft immers nooit meer met de hand af te wassen als je zo’n apparaat in huis hebt. Kan het ding nog meer? Kun je er bijvoorbeeld eieren in koken?