Gevulde eieren met tonijn en avocado

Gevulde eieren met tonijn en avocado

Wie van tonijn én avocado houdt, zit goed met deze gevulde eieren. Makkelijk te maken en waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten gewoon in huis. Dit recept is met yoghurt en zure room en dus iets slanker dan met mayonaise. 

Ben je op zoek naar nog meer gevulde eieren én dol op avocado? Bekijk dan de gevulde eieren met avocado, zalm en dille. Of probeer de duivelse eieren met bacon en guacamole.

Gevulde eieren met tonijn en avocado

29 december 2017
: 12
: 20 min
: eitje

Lekker makkelijk en zeer smakelijk, deze duivelse eieren met avocado en tonijn. Voor de haters: de koriander kun je weglaten.

Door:

Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 100 gram tonijn, in blik op water
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1/4 ui, fijngesnipperd
  • 1 tomaat, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel zure room
  • 2 eetlepels yoghurt
  • Paar takjes verse koriander
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Kook de eieren in ruim kokend water in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  • Stap 2 Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de twee helften van elkaar af en verwijder de pit met een lepel. Lepel het vruchtvlees uit de avocado in een kom. Doe hier de tonijn bij en prak alles door elkaar.
  • Stap 3 Halveer de eieren en lepel het eigeel eruit. Doe dit samen met de zure room en de yoghurt in de kom en meng erdoor.
  • Stap 4 Breng op smaak met zout en peper en eventueel een beetje gehakte koriander.
  • Stap 5 Spatel de blokjes tomaat erdoor.
  • Stap 6 Vul de halve eieren met het mengsel. Het is vrij dik, dus dit gaat het beste met een lepel of een ijsschep.
  • Stap 7 Garneer ieder ei met een blaadje koriander.

[bol_product_links block_id=”bol_5a468d2f52a70_selected-products” products=”9200000076246261″ name=”delicious. het visboek” sub_id=”recepten” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Foto via Shutterstock.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Related Posts

Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Oliebollen horen bij oudejaarsavond, maar mensen met coeliakie worden ziek van de traditionele variant. Daarom een recept voor glutenvrije (en lactosevrije) oliebollen. Zo heeft iedereen een leuke avond!

Zarangollo Murciano (Spaanse courgetteschotel)

Zarangollo Murciano (Spaanse courgetteschotel)

Zeg je Spanje, dan zeg je tapas. En een van de betere tapas komt uit de stad Murcia: zarangollo Murciano; een heerlijke courgetteschotel met ei en ui.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.