Aardappeltortilla met paprika en rode ui

Aardappeltortilla met paprika en rode ui

Heb je nog een restje gekookte aardappelen over? Zonde om weg te gooien! Maak deze makkelijke vegetarische aardappeltortilla met paprika en rode ui.

Aardappeltortilla – of in goed Spaans tortilla de patatas – kun je met vrijwel alle ingrediënten maken. Daarom is het een fijn gerecht om de groentelade leeg te eten (net als quiche trouwens). De enige vaste waardes zijn natuurlijk de eieren en de aardappels. Wij maakten deze aardappeltortilla met paprika en rode uia. Deze tortilla is vegetarisch, maar je kunt er natuurlijk vlees aan toevoegen, chorizo bijvoorbeeld.

Het enige dat bij aardappeltortilla echt belangrijk is, is dat je ‘m langzaam laat garen. En je kunt hem zowel warm als koud eten, dus eventuele restjes maak je de volgende dag gewoon op bij de lunch.

Aardappeltortilla met paprika en rode ui

15 maart 2019
: 4
: 15 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 400 g gekookte aardappelen
  • 1 grote rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • Gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • Verse peterselie
Bereiding
  • Stap 1 Schil de ui en snipper hem in fijne stukjes.
  • Stap 2 Pel het knoflookteentje en plet het.
  • Stap 3 Verhit een koekenpan met de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Stap 4 Snijd ondertussen de aardappelen in dunne plakjes. Voeg ze toe aan het ui-knoflookmengsel.
  • Stap 5 Was de paprika, haal de zaadlijsten eruit en snijd ‘m in stukjes. Doe dit ook in de pan en laat alles al roerende even sudderen.
  • Stap 6 Voeg een snufje paprikapoeder, wat gehakte peterselie en peper en zout naar smaak toe.
  • Stap 7 Klop de eieren los en giet het eiermengsel over de groenten. Laat de aardappeltortilla nu op laag vuur in ongeveer 10 minuten gaar worden.
  • Stap 8 Draai de aardappeltortilla na 10 minuten om
  • Stap 9 eventueel met behulp van een bord, zodat de andere kant ook nog kort kan garen.
  • Stap 10 Garneer met peterselie.
  • Stap 11 Snijd de tortilla in punten en serveer met een frisse salade.

Lekker? Probeer ook eens deze frittata met champignons en spinazie. Of maak eens een ontbijttortilla met avocado en ei.

Foto via Shutterstock.  


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette is een Franse klassieker uit de Bourgogne. Heerlijke gepocheerde eieren in een saus van rode wijn, met spek en champignons. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *