Kiekeboe paascake met roze haas

Kiekeboe paascake met roze haas

Een echte verrassing op de paastafel, deze kiekeboe paascake met roze haas. Garneer met verse aardbeien voor een echte lentelook. 

Kiekeboe taart of peekaboo cakes zoals ze ook wel genoemd worden, zijn taarten of cakes die eenmaal opengesneden een verrassing bevatten. Dat is ook het geval bij deze kiekeboe paascake, waarin een roze haas verstopt zit. En hoewel dat misschien ingewikkeld lijkt, is het eigenlijk een heel makkelijk recept. Je moet er alleen even de tijd voor nemen. En omdat de echte Hollandse aardbeien nu weer in de winkel liggen, kies je die natuurlijk voor de garnering!

Kiekeboe paascake met roze haas

10 april 2020
: 10
: 1 hr 15 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 8 eieren
  • 500 gram bloem
  • 500 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 400 gram suiker
  • 100 ml melk
  • Roze/rode kleurstof
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Water
  • 150 gram poedersuiker
  • Drie verse aardbeien
  • Cakeblik
  • Steker in de vorm van een haas
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Stap 2 Meng de bloem, suiker, bakpoeder en vanillesuiker in een grote kom.
  • Stap 3 Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg toe.
  • Stap 4 Breek de eieren en voeg ze toe. Giet de melk erbij.
  • Stap 5 Meng alles met de handmixer tot een gladde massa.
  • Stap 6 Verdeel het beslag in tweeën en voeg aan één helft een paar druppels roze/rode kleurstof toe toe.
  • Stap 7 Doe het roze beslag in een ingevet cakeblik en bak de cake in circa 60 graden gaar. Controleer dit door te checken of een satéprikker er droog uitkomt.
  • Stap 8 Laat de cake afkoelen en snijd hem in dunne plakken.
  • Stap 9 Steek met de steker haasjes uit de cake.
  • Stap 10 Was het cakeblik en vet opnieuw in. Zet de uitgestoken haasjes in een rij in een cakeblik op de bodem, strak tegen elkaar aan.
  • Stap 11 Giet de andere helft van het beslag in het bakblik, over de haasjes. Zorg dat zehelemaal bedekt zijn.
  • Stap 12 Bak de cake gaar in ongeveer 60 minuten.
  • Stap 13 Laat de kiekeboe paascake afkoelen en meng ondertussen het poedersuiker met water.
  • Stap 14 Druppel dit glazuur over de paascake en garneer met verse aardbeien. Laat het glazuur een kwartiertje uitharden.
  • Stap 15 Snijd de cake voorzichtig aan. Nu zie je de haasjes in de cake.

 

Het uitsteekvormpje van een paashaas vind je in de betere kookwinkel of online. Je kunt natuurlijk ook een ander vormpje gebruiken; een paasei bijvoorbeeld. En – doe ’ns gek – bak er ook eens paaskoekjes mee!

Tip: deze kiekeboe paascake kun je ook maken met een chocoladehaas. En in onze paasspecial vind je nog veel meer lekkere recepten!

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Zo maak je de perfecte oliebollen in de airfryer

Zo maak je de perfecte oliebollen in de airfryer

Oliebollen bakken in de airfryer, kan dat? Jawel hoor. Het is niet alleen heel makkelijk, maar ook een stuk gezonder dan oliebollen in olie bakken, want je hebt maar één eetlepel olie nodig.

Eenpersoons-appeltaart: simpel en lekker!

Eenpersoons-appeltaart: simpel en lekker!

Weinig ademt meer ‘gezelligheid’ dan de geur van een appeltaart in de oven. Maar zo’n grote appeltaart is wel véél, zeker als je single bent. Bak liever deze eenpersoons-appeltaart. Simpel, maar o zo lekker!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *