Koolhydraatarme wolkenbroodjes

Koolhydraatarme wolkenbroodjes

Wolkenbroodjes zien er een beetje uit als pitabroodjes, maar dat zijn ze zeker niet. Het is een heerlijk koolhydraatarm alternatief voor brood. En dat met slechts drie ingrediënten. Lekker met zalm en avocado!

Wolkenbroodjes – in het buitenland ook bekend als oopsie bread of oopsie rolls, omdat ze per ongeluk zijn uitgevonden – zijn niet alleen koolhydraatarm, maar ook glutenvrij. Bovendien zitten ze boordevol eiwitten. Dat maakt ze een gezond tussendoortje of een goede vervanger voor brood bij ontbijt of lunch. Belachelijk lekker en te beleggen met van alles en nog wat. Overigens zitten er geen vezels in een wolkenbroodje, dus als dagelijkse broodvervanger zouden wij het niet adviseren. Maar genieten in het weekend moet kunnen, toch?

Wolkenbroodjes: iedere keer anders

Wij zijn fan van wolkenbroodjes belegd met zalm, avocado en een beetje roerei. Maar je kunt ze ook prima besmeren met jam of honing of eten met een beetje boter en hagelslag. Ook maple syrup is er lekker bij. Eigenlijk kun je wolkenbroodjes net zo beleggen als je je brood zou doen. Je kunt er zelfs mini-pizzaatjes van maken voor bij de borrel.

Variatietips

Dat variëren kan natuurlijk met beleg, maar ook met het beslag. Voeg bijvoorbeeld eens twee eetlepels cacao en wat suiker toe voor een chocoladevariant of meng wat kaneel door het beslag. Of maak je wolkenbroodjes lekker hartig met Italiaanse kruiden, gerookte paprika of kerriepoeder. 

Koolhydraatarme wolkenbroodjes

24 januari 2020
: 6
: 10 min
: 20 min
: 30 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 100 gram hüttenkäse
  • 1/2 theelepel bakpoeder
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • Stap 2 Splits de eieren. Vang de eiwitten op in een vetvrije kom.
  • Stap 3 Meng de eidooiers met de hüttenkäse en roer door tot een glad beslag..
  • Stap 4 Klop de eiwitten met het bakpoeder zo stijf tot het piekt.
  • Stap 5 Spatel het eiwit voorzichtig en snel door het hüttenkäse-mengsel.
  • Stap 6 Schep het beslag in zes hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Stap 7 Bak de wolkenbroodjes in 15-20 20 minuten goudbruin, laat iets afkoelen en serveer.

 

Je kunt wolkenbroodjes een paar dagen bewaren in de koelkas. Invriezen gaat ook, maar ze zijn daarna wel het lekkerst als je ze even roostert.

Lekker? Dan wil je vast ook deze verrukkelijke cloud eggs eens proberen!

 

Foto’s via Shutterstock.


Related Posts

Shakshuka van de barbecue

Shakshuka van de barbecue

Shakshuka. Er zijn weinig mensen die dit nog nooit geproefd hebben. Wat begon als een simpel ontbijtje uit het Midden-Oosten, is dankzij topchef Yotam Ottolenghi nu een wereldwijde trend. Daar doen we graag aan mee met deze shakshuka van de barbecue.

Hot cross buns (Engelse paasbroodjes)

Hot cross buns (Engelse paasbroodjes)

Hot cross buns zijn een soort zoete rozijnenbroodjes die in Engeland traditioneel op Goede Vrijdag en met Pasen gegeten worden. Lekker met een lik roomboter!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *