Strudel met groene asperges en ham

Strudel met groene asperges en ham

Wij zijn dol op asperges! Het officiële aspergeseizoen loopt vanaf begin april tot en met 24 juni, maar groene asperges zijn gelukkig het hele jaar verkrijgbaar. Perfect voor deze strudel met groene asperges en ham!

Asperges zitten niet alleen boordevol vitaminen, zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur, het is tegelijkertijd een groente die erg weinig calorieën bevat. Dat is lekker voor de lijn dus. Dat gaat trouwens niet per se op voor onderstaande strudel met groene asperges en ham, maar lekker is hij zeker. 

Strudel met groene asperges en ham

24 januari 2020
: 4
: 20 min
: 40 min
: 1 hr
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 450 gram groene asperges
  • 300 gram crème fraîche
  • 100 gram roomboter
  • 70 gram gruyèrekaas
  • 4 plakken gekookte ham
  • 4 vellen filodeeg
  • 4 eetlepels broodkruim of panko
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • Zout en peper
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Stap 2 Breng een pan met water aan de kook en voeg een beetje zout toe.
  • Stap 3 Haal een klein stukje van de onderkant van de groene asperges. Zijn ze heel dik? Schil dan ook de onderkant een stukje.
  • Stap 4 Doe de asperges in de pan met water en kook ze gedurende 2 minuten. Giet af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen. Snijd ze daarna in stukken van zo’n 3-4 centimeter.
  • Stap 5 Rasp de gruyèrekaas en hak de peterselie en bieslook fijn. Doe dit in een kom en voeg de crème fraîche, de eieren en de eidooier toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Stap 6 Smelt de boter en besmeer één vel filodeeg er dun mee. Leg daar een tweede vel filodeeg bovenop en smeer dat ook dun met boter. Verdeel hier twee eetlepels broodkruim of panko over.
  • Stap 7 Schep de helft van het kaas-ei mengsel op het filodeeg, laat de randen vrij.
  • Stap 8 Leg de helft van de asperges erop en dek af met twee plakken ham.
  • Stap 9 Rol het deeg voorzichtig op, zó dat het uiteinde onder de strudel verdwijnt.
  • Stap 10 Leg de strudel op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besmeer weer met een beetje boter.
  • Stap 11 Maak van de overgebleven ingrediënten op dezelfde manier een tweede strudel.
  • Stap 12 Bak de strudels met groene asperges samen in de oven in 40-45 minuten gaar.

 

Lekker? Maak dan ook deze panzanella met ei en groene asperges een keer. Of probeer deze gegrilde groene asperges met knoflook-citroendressing en ei.

 

Foto via Shutterstock. 


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette is een Franse klassieker uit de Bourgogne. Heerlijke gepocheerde eieren in een saus van rode wijn, met spek en champignons. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *