Strudel met groene asperges en ham

Strudel met groene asperges en ham

Wij zijn dol op asperges! Het officiële aspergeseizoen loopt vanaf begin april tot en met 24 juni, maar groene asperges zijn gelukkig het hele jaar verkrijgbaar. Perfect voor deze strudel met groene asperges en ham!

Asperges zitten niet alleen boordevol vitaminen, zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur, het is tegelijkertijd een groente die erg weinig calorieën bevat. Dat is lekker voor de lijn dus. Dat gaat trouwens niet per se op voor onderstaande strudel met groene asperges en ham, maar lekker is hij zeker. 

Strudel met groene asperges en ham

24 januari 2020
: 4
: 20 min
: 40 min
: 1 hr
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 450 gram groene asperges
  • 300 gram crème fraîche
  • 100 gram roomboter
  • 70 gram gruyèrekaas
  • 4 plakken gekookte ham
  • 4 vellen filodeeg
  • 4 eetlepels broodkruim of panko
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • Zout en peper
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Stap 2 Breng een pan met water aan de kook en voeg een beetje zout toe.
  • Stap 3 Haal een klein stukje van de onderkant van de groene asperges. Zijn ze heel dik? Schil dan ook de onderkant een stukje.
  • Stap 4 Doe de asperges in de pan met water en kook ze gedurende 2 minuten. Giet af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen. Snijd ze daarna in stukken van zo’n 3-4 centimeter.
  • Stap 5 Rasp de gruyèrekaas en hak de peterselie en bieslook fijn. Doe dit in een kom en voeg de crème fraîche, de eieren en de eidooier toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Stap 6 Smelt de boter en besmeer één vel filodeeg er dun mee. Leg daar een tweede vel filodeeg bovenop en smeer dat ook dun met boter. Verdeel hier twee eetlepels broodkruim of panko over.
  • Stap 7 Schep de helft van het kaas-ei mengsel op het filodeeg, laat de randen vrij.
  • Stap 8 Leg de helft van de asperges erop en dek af met twee plakken ham.
  • Stap 9 Rol het deeg voorzichtig op, zó dat het uiteinde onder de strudel verdwijnt.
  • Stap 10 Leg de strudel op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besmeer weer met een beetje boter.
  • Stap 11 Maak van de overgebleven ingrediënten op dezelfde manier een tweede strudel.
  • Stap 12 Bak de strudels met groene asperges samen in de oven in 40-45 minuten gaar.

 

Lekker? Maak dan ook deze panzanella met ei en groene asperges een keer. Of probeer deze gegrilde groene asperges met knoflook-citroendressing en ei.

 

Foto via Shutterstock. 


Related Posts

Zelf maken: Ikea’s Zweedse gehaktballetjes

Zelf maken: Ikea’s Zweedse gehaktballetjes

De coronacrisis zorgt ervoor dat we veel moeten missen… Contact met familie en vrienden, even een bioscoopje pakken én de Zweedse gehaktballetjes van Ikea. Daarom heeft de meubelgigant het recept van de beroemde köttbullar vrijgegeven.

Spinazie-eieren met komijnyoghurt (koolhydraatarm)

Spinazie-eieren met komijnyoghurt (koolhydraatarm)

Deze spinazie-eieren met komijnyoghurt zijn een variant op de bekende shakshuka. Minstens zo lekker én koolhydraatarm. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *