Iedere week dezelfde borrelsnacks: dat gaat je op den duur de keel uithangen. Maak deze lekkere krokante uienringen eens en serveer ze met een fijne zoetzure dip, een hete dip of een heerlijke avocado-dip. Uit de oven, dus veel minder vet!
Gefrituurde uienringen zijn in de VS en andere Engelstalige landen al jaren een grote hit bij de borrel. Lekker, maar ook nogal vet. Deze krokante uienringen uit de oven zijn minstens zo lekker en zo klaar. Heerlijk knapperig en weer eens wat anders bij de borrel.
Krokante uienringen uit de oven

Ingrediënten
- 4 eieren
- 4 grote uien
- 6 eetlepels bloem
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 4 eetlepels water
- 1 theelepel zout
- Flinke hand panko of gewoon paneermeel
Bereiding
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Stap 2 Klop in een kom de eieren los met vier eetlepels water.
- Stap 3 Schil de uien en snijd ze in ringen van ongeveer 1 centimeter dik.
- Stap 4 Meng in een diep bord de bloem met het zout en het paprikapoeder.
- Stap 5 Verdeel de panko of paneermeel over een ander bord.
- Stap 6 Haal de uienringen door het bloemmengsel, daarna door het losgeklopte ei en tenslotte door de paneermeel.
- Stap 7 Verdeel de uienringen over een bakplaat met bakpapier en rooster ze ongeveer 15 minuten in het midden van de oven.
- Stap 8 Serveer de krokante uienringen met een dip naar keuze.
Je kunt bij deze knapperige uienringen iedere dip maken die je zelf lekker vindt. Een lekkere yoghurt-dip, een avocadodip of een zoet-zuur sausje. Ook chilisaus doet het goed bij deze borrelhap. Of ga voor een heerlijke zelfgemaakte aioli.
Lekker? Maak ook eens avocadofrietjes of deze fijne (en slanke!) ei-kerriesalade voor bij de borrel.
Foto via Shutterstock.






