Deze miniquiches met spinazie en ham zijn heerlijk als kleine lunch, bij een brunch of als lichte avondmaaltijd met een frisse salade.
Voor deze miniquiches met spinazie en ham gebruikten we een muffinvorm. Je kunt ook kleine vormpjes voor hartige taart van 10-12 cm doorsnee gebruiken, neem dan twee bladerdeegplakjes minder en maak vier miniquiches.
Miniquiches met spinazie en ham

Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 6 plakjes roomboter-bladerdeeg
- 300 gram spinazie
- 125 ml slagroom
- 125 gram hamreepjes (of schouderham in blokjes gesneden)
- Citroensap
- Olijfolie
- Snuf nootmuskaat
- Snuf witte peper
- Zout en peper
- Blindbakvulling
Bereiding
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de muffinvormen in met een beetje olijfolie.
- Stap 2 Bekleed met een velletje bladerdeeg. Snijd de randen netjes bij en prik met een vork de bodem in.
- Stap 3 Bak de ‘bakjes’ nu 15 minuten blind voor met een blindbakvulling. Verwijder daarna de bakbonen en bak nog een minuut of 4, zodat de bodem ook iets gaart.
- Stap 4 Roerbak de spinazie in een beetje olijfolie en laat deze goed uitlekken.
- Stap 5 Klop ondertussen de eieren, dooier en slagroom met wat peper en zout los.
- Stap 6 Verdeel de spinazie over de bladerdeegbakjes en besprenkel dit met een drupje citroensap.
- Stap 7 Verdeel de hamreepjes er overheen en giet het eimengsel erop.
- Stap 8 Voeg een snuf nootmuskaat en witte peper toe en bak de miniquiches in 18-20 minuten gaar, iets langer als je 4 grotere miniquiches maakt.
Deze kleine hartige taartjes zijn ook lekker met een restje paprika of gerookte zalm in plaats van ham.
Lekker? Probeer dan ook deze hartige spinazietaart met verstopte eieren eens, een echte favoriet bij kleine kinderen. Ook heerlijk: deze broccoliquiche met geitenkaas en tomaat!
Foto’s via Shutterstock.