Aspergesoufflé met Hollandse garnalen

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen

Zet eens wat anders op tafel met het witte goud. Deze aspergesoufflé met Hollandse garnalen is helemaal niet moeilijk te maken en ziet er prachtig uit, zeker wanneer je de soufflé garneert met zeekraal en aspergetips.

De Hollandse garnaal wordt ook wel grijze garnaal genoemd. Gepelde garnalen hebben een zoetige, roomachtige geur en een malse, stevige structuur. De Hollandse garnalen die we in de winkel kopen, zijn al gekookt. Voor warme gerechten hoeven ze dus alleen nog maar even opgewarmd te worden. Zo kort mogelijk, want anders worden ze droog en taai. Garnalen hebben dezelfde gezondheidsvoordelen als vis en ook asperges zitten boordevol vitaminen en mineralen. Lekker en gezond smullen dus van deze aspergesoufflé met Hollandse garnalen.

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen

2 juni 2019
: 4
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren, gesplitst
  • 250 gram Hollandse garnalen
  • 
1 kilo witte asperges

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 
1 ui, gesnipperd

  • 100 ml droge witte wijn

  • 50 gram zeekraal
Bereiding
  • Stap 1 Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd 1½- 2 cm van de harde onderkanten af.
  • Stap 2 Snijd de aspergepunten op 4 cm af en snijd de asperges verder in stukjes van 1 cm. Kook de aspergepunten in een pan met ruim kokend water in 5 minuten beetgaar. Laat ze in een zeef uitlekken.
  • Stap 3 Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en aspergestukjes zachtjes glazig. Voeg de wijn toe en smoor de asperges in nog 4-6 minuten zachtjes gaar. Laat het vocht verdampen. Pureer het aspergemengsel in de blender en meng de dooiers erdoor.
  • Stap 4 Klop de eiwitten in een kom zo stijf dat er pieken blijven staan. Spatel het aspergemengsel en driekwart van de garnalen erdoor.
  • Stap 5 Schep het mengsel snel in de ovenschaaltjes (of een grote ovenschaal) en verdeel de resterende garnalen in het midden. Leg de aspergepunten erin.
  • Stap 6 Schuif de schaaltjes in de oven en bak de soufflés in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Stap 7 Garneer ze uit de oven met zeekraal en serveer ze met frietjes.

Fan van het witte goud? Probeer dan ook deze asperges met Hollandse garnalen en dragonsaus eens, of deze variant met zalm. Natuurlijk is de traditionele variant ook altijd een goede keus.

Dit recept en de bijbehorende foto door Arjan Smalen zijn afkomstig van Het Nederlands Visbureau. Kijk voor meer lekkere visrecepten op www.visrecepten.nl.

 

 


Related Posts

Romige frittata van geroosterde groenten

Romige frittata van geroosterde groenten

Frittata is het vuilnisbakkie van de keuken; want je kunt er alle restjes uit de groentela zonder problemen in kwijt. Voor deze frittata met geroosterde groenten kozen wij voor paprika, tomaatjes en courgette.

Asperges met Hollandse garnalen en dragonsaus

Asperges met Hollandse garnalen en dragonsaus

Zolang het aspergeseizoen bezig is, genieten wij graag van dit witte goud. Maar dat hoeft niet altijd op de traditionele manier. Wij zijn fan van deze asperges met Hollandse garnalen en dragonsaus!