Mosselcocktail met appel en ei

Mosselcocktail met appel en ei

Wil je tijdens een etentje eens iets anders op tafel zetten dan die eeuwige garnalencocktail of kipcocktail? Maak eens een lekkere mosselcocktail als voorgerecht. Lekker fris met appel en ei!

De appel geeft deze mosselcocktail een lekker fris accent. Maar heb je juist liever een volle en romige smaak? Dan kun je de appel prima vervangen door avocado! Je kunt de mosselcocktail trouwens prima van te voren maken, schep dan de kerriedressing pas vlak voor het serveren in de glazen. Besprenkel de appel dan wel met een beetje citroen- of limoensap om verkleuring tegen te gaan.

Mosselcocktail met appel en ei

3 juli 2019
: 6
: 30 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 6 kleine eieren (kwartelei kan ook)
  • 1 kilo mosselen
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 bosje bladselderij
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 friszoet handappel, bijvoorbeeld Elstar
  • 25 gram botersla
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel citroenmayonaise
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
  • Stap 2 Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime, hoge pan. Maal er royaal peper over.
  • Stap 3 Kook de mosselen met het deksel op de pan 6-8 minuten, of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp.
  • Stap 4 Kook de eieren in 8 minuten hard (kwarteleitjes 4 minuten). Laat ze schrikken, pel ze en halveer ze.
  • Stap 5 Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd in boogjes. Was de appel en snijd deze in dunne schijfjes.
  • Stap 6 Verdeel de botersla met de mosselen, de bleekselderij, de ui en de appel over 6 coupes of grote wijnglazen.
  • Stap 7 Meng voor de dressing de crème fraîche met de citroenmayonaise, het kerriepoeder en zout en peper naar smaak. Schep in elk glas een flinke lepel dressing.
  • Stap 8 Garneer de mosselcocktail met de eieren.

 

Dol op mosselen? Probeer dan ook deze lekkere mosseltoast met kruidenmayonaise eens, of deze clubsandwich met mosselen en remouladesaus.

 

 

Recept en foto via het Nederlands Mosselbureau. Meer lekkere mosselrecepten vind je op www.mosselen.nl.

 


Related Posts

Roerei in paprika

Roerei in paprika

Roerei als voorgerecht, is dat lekker? Ja, dat is zelfs heel erg lekker. Probeer dit recept van roerei in paprika maar eens. Dit gerecht zorgt ongetwijfeld voor lachende gezichten aan tafel! Overigens ook goed te maken als lunchgerecht, want het vult prima. Lekker? Probeer ook […]

Soupa avgolemono (Griekse kippensoep met ei en citroen)

Soupa avgolemono (Griekse kippensoep met ei en citroen)

Soupa avgolemono is de klassieke kippensoep uit de traditionele Griekse keuken. De eieren en citroen zorgen dat de soep mooi bindt en geven de karakteristieke smaak. Heerlijk als voor- of lunchgerecht!