Gegrilde groene asperges met knoflook-citroendressing en ei

Gegrilde groene asperges met knoflook-citroendressing en ei

Gegrilde groenten; wie houdt er niet van? Zoals deze lekkere gegrilde groene asperges met knoflook-citroendressing. Je serveert ze met een hardgekookt eitje en krieltjes. Yum!

Wanneer je groenten in de oven grilt, blijft de smaak optimaal behouden en zijn de groentes lekker knapperig. Het voordeel van groene asperges is natuurlijk dat je ze niet hoeft te schillen. Overigens zijn deze gegrilde asperges ook lekker door een salade.

Gegrilde groene asperges met knoflook-citroendressing

22 april 2019
: 2
: 25 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 3 eieren (L)
  • 500 gram groene asperges
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 3 eetlepels vers gehakte groene kruiden (peterselie, bieslook, oregano, tijm)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • Peper
  • Fleur de sel
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven op 220 graden Celsius.
  • Stap 2 Snijd de houtige uiteinden van de asperges, dit is 2 tot 3 centimeter.
  • Stap 3 Verdeel de groene asperges over een overschaal of bakplaat met bakpapier.
  • Stap 4 Meng de olijfolie met het citroensap, de knoflook en de verse kruiden. Besprenkel de asperges ermee en zet ze 20 minuten in de oven.
  • Stap 5 Kook ondertussen de eieren in circa 8 minuten hard, laat ze schrikken onder koud water, pel ze en halveer ze.
  • Stap 6 Haal de asperges uit de oven en strooi er een beetje peper en fleur de sel over. Serveer ze met de eieren en eventueel wat gebakken of gekookte krieltjes.

Dol op asperges? Maak dan ook deze aspergesoldaatjes eens, of serveer een witte asperges met gerookte zalm!

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette is een Franse klassieker uit de Bourgogne. Heerlijke gepocheerde eieren in een saus van rode wijn, met spek en champignons. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *