Wentelteefjes van overgebleven oliebollen

Wentelteefjes van overgebleven oliebollen

Het was weer genieten, die oudejaarsavond. Maar wat doe je met eventuele overgebleven oliebollen? Maak er wentelteefjes van!

Iedereen kent de klassieke wentelteefjes, van oud brood. Maar ook restjes kerststol en overgebleven oliebollen zijn prima te gebruiken om wentelteefjes te maken. Lekker én duurzaam, want je gooit niets meer weg. Prima voor een verlaat ontbijt of zelfs als lekkere lunch.

Wentelteefjes van overgebleven oliebollen

1 januari 2020
: 4
: 10 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 oliebollen
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • Suiker
  • Kaneel
  • Boter
Bereiding
  • Stap 1 Snijd de oliebollen in plakjes van ongeveer een centimeter dik.
  • Stap 2 Klop in een ruime schaal de eieren en de melk los. Haal hier een voor een de plakjes oliebol door.
  • Stap 3 Verwarm wat boter in een pan en bak de wentelteefjes goudbruin.
  • Stap 4 Meng ondertussen de suiker met wat kaneel naar smaak en serveer de wentelteefjes met de kaneelsuiker.

Lekker? Wist je dat je ook heerlijke wentelteefjes maakt van een restje eggnog en Nutella? Je kunt van de oliebollen trouwens ook een heerlijke oliebollencake maken.

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Koolhydraatarme wolkenbroodjes

Koolhydraatarme wolkenbroodjes

Wolkenbroodjes zien er een beetje uit als pitabroodjes, maar dat zijn ze zeker niet. Het is een heerlijk koolhydraatarm alternatief voor brood. En dat met slechts drie ingrediënten. Lekker met zalm en avocado!

Aspergesoldaatjes met een zachtgekookt ei en parmaham

Aspergesoldaatjes met een zachtgekookt ei en parmaham

Soldaatjes en zachtgekookte eitjes horen bij elkaar. Maar wie zegt dat die soldaatjes per se van brood moeten zijn? Wij maakten ze van groene asperges met een lekkere parmaham. Aspergesoldaatjes dus! Heerlijk om te dippen en zo heb je bij ontbijt of lunch gelijk weer […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *