Wentelteefjes van overgebleven oliebollen

Wentelteefjes van overgebleven oliebollen

Het was weer genieten, die oudejaarsavond. Maar wat doe je met eventuele overgebleven oliebollen? Maak er wentelteefjes van!

Iedereen kent de klassieke wentelteefjes, van oud brood. Maar ook restjes kerststol en overgebleven oliebollen zijn prima te gebruiken om wentelteefjes te maken. Lekker én duurzaam, want je gooit niets meer weg. Prima voor een verlaat ontbijt of zelfs als lekkere lunch.

Wentelteefjes van overgebleven oliebollen

1 januari 2020
: 4
: 10 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 oliebollen
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • Suiker
  • Kaneel
  • Boter
Bereiding
  • Stap 1 Snijd de oliebollen in plakjes van ongeveer een centimeter dik.
  • Stap 2 Klop in een ruime schaal de eieren en de melk los. Haal hier een voor een de plakjes oliebol door.
  • Stap 3 Verwarm wat boter in een pan en bak de wentelteefjes goudbruin.
  • Stap 4 Meng ondertussen de suiker met wat kaneel naar smaak en serveer de wentelteefjes met de kaneelsuiker.

Lekker? Wist je dat je ook heerlijke wentelteefjes maakt van een restje eggnog en Nutella? Je kunt van de oliebollen trouwens ook een heerlijke oliebollencake maken.

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Shakshuka van de barbecue

Shakshuka van de barbecue

Shakshuka. Er zijn weinig mensen die dit nog nooit geproefd hebben. Wat begon als een simpel ontbijtje uit het Midden-Oosten, is dankzij topchef Yotam Ottolenghi nu een wereldwijde trend. Daar doen we graag aan mee met deze shakshuka van de barbecue.

Hot cross buns (Engelse paasbroodjes)

Hot cross buns (Engelse paasbroodjes)

Hot cross buns zijn een soort zoete rozijnenbroodjes die in Engeland traditioneel op Goede Vrijdag en met Pasen gegeten worden. Lekker met een lik roomboter!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *