Zeeuwse mosselquiche

Zeeuwse mosselquiche

Ben je dol op mosselen én dol op quiche? Waarom die twee niet eens combineren? Deze Zeeuwse mosselquiche staat in mum van tijd op tafel en smaakt heerlijk!

Lekker, quiche! Vervang voor een slankere variant het bladerdeeg door deeg voor hartige taart. Serveer deze heerlijke Zeeuwse mosselquiche met een lekkere bladsalade.

wij gebruikten voor dit recept een quichevorm van Ø 24 cm.

Zeeuwse mosselquiche

12 juli 2019
: 4
: 15 min
: 35 min
: 45 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 25 gram boter
  • 75 gram Zeeuws spek, in repen
  • 500 gram tomaten, in kwarten
  • 300 gram mosselvlees
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram geraspte jonge kaas
  • 3 eetlepels dille of peterselie, fijngehakt
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
  • Stap 2 Vet de quichevorm in en bekleed deze met het bladerdeeg.
  • Stap 3 Smelt in een koekenpan de boter en bak de spekrepen tot ze lekker knapperig zijn.
  • Stap 4 Verdeel intussen de tomaten en het mosselvlees over de quichebodem. Leg het uitgebakken spek erop.
  • Stap 5 Klop de eieren los met de slagroom en de kaas. Meng de dille of peterselie erdoor en breng het op smaak met peper en zout.
  • Stap 6 Bak de Zeeuwse mosselquiche in de voorverwarmde oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Dol op mosselen? Probeer dan ook deze lekkere mosseltoast met kruidenmayonaise eens, of deze clubsandwich met mosselen en remouladesaus.

 

 

Recept en foto via het Nederlands Mosselbureau. Meer lekkere mosselrecepten vind je op www.mosselen.nl.

 


Related Posts

Cheeseburger met avocado en ei

Cheeseburger met avocado en ei

In het weekend is het tijd voor een lekkere stevige lunch. Deze cheeseburger met avocado en ei voldoet daar zeker aan. Wedden dat iedereen hem lekker vindt?

Torta pasqualina (paasquiche met spinazie, artisjok en ricotta)

Torta pasqualina (paasquiche met spinazie, artisjok en ricotta)

Torta pasqualina is een gesloten paasquiche met spinazie, artisjokken, ricotta en eieren. Deze traditionele Italiaanse hartige taart wordt van oudsher op tweede paasdag geserveerd, maar is natuurlijk ook lekker op andere momenten.