Overgebleven eieren na Pasen? 4 heerlijke recepten!

Overgebleven eieren na Pasen? 4 heerlijke recepten!

Heerlijk, die paasdagen! Maar vaak staat er tijdens de traditionele paasbrunch zoveel lekkers op tafel, dat niet alle hardgekookte eieren opgegeten worden. Wat kun je doen met de overgebleven eieren na Pasen?

Allereerst: goed eten weggooien doen we natuurlijk niet. Zelfs als je overgebleven eieren niet direct verwerkt, blijven ze nog wel een weekje goed. Er zijn zelfs drie verschillende manieren om gekookte eieren te bewaren.

Heb je wel tijd om overgebleven eieren te verwerken, ga dan lekker aan de slag en maak een van deze vier heerlijke gerechten. Dit kan natuurlijk ook ná Pasen.

Slanke eiersalade

#1 Maak eiersalade

De makkelijkste manier om overgebleven eieren te verwerken is natuurlijk het maken van eiersalade. Eiersalade is goedkoop en simpel te maken en je hebt gelijk een lekkere lunch voor de rest van de week. Hier vind je het recept voor een gezonde, slanke variant op de klassieke eiersalade. 

Aardappelsalade met ei, ham en radijs

#2 Maak aardappelsalade

Komt de eiersalade je de neus uit na de paasdagen? Maak dan een lekkere, frisse aardappelsalade. Ideaal voor bij de barbecue. Ook lekker als maaltijdsalade met vers brood op warme dagen. Een recept voor frisse aardappelsalade met ei en radijs vind je hier. 

cobb salad

#3 Maak cobb salad

Hussel kip, tomaat, avocado, sla, kip, spek en ei door elkaar en je hebt de beroemde Amerikaanse cobb salad. Lekker én gezond. Het recept vind je hier. 

Gegrilde groene asperges met ei

#4 Maak gegrilde groene asperges met ei

Gegrilde groenten; wie houdt er niet van? Zoals deze lekkere gegrilde groene asperges met knoflook-citroendressing. Je serveert ze met een hardgekookt eitje en krieltjes. Yum!

 

Foto’s via Shutterstock.


Related Posts

Kiekeboe paascake met roze haas

Kiekeboe paascake met roze haas

Een echte verrassing op de paastafel, deze kiekeboe paascake met roze haas. Garneer met verse aardbeien voor een echte lentelook. 

Kiekeboe paascake met chocoladehaas

Kiekeboe paascake met chocoladehaas

Sinds Heel Holland Bakt, kent iedereen de kiekeboe taart. Maar dat kan ook met cake natuurlijk. Probeer het eens met deze kiekeboe paascake met chocoladehaas!