Heerlijk, die paasdagen! Maar vaak staat er tijdens de traditionele paasbrunch zoveel lekkers op tafel, dat niet alle hardgekookte eieren opgegeten worden. Wat kun je doen met de overgebleven eieren na Pasen?
Allereerst: goed eten weggooien doen we natuurlijk niet. Zelfs als je overgebleven eieren niet direct verwerkt, blijven ze nog wel een weekje goed. Er zijn zelfs drie verschillende manieren om gekookte eieren te bewaren.
Heb je wel tijd om overgebleven eieren te verwerken, ga dan lekker aan de slag en maak een van deze vier heerlijke gerechten. Dit kan natuurlijk ook ná Pasen.
#1 Maak eiersalade
De makkelijkste manier om overgebleven eieren te verwerken is natuurlijk het maken van eiersalade. Eiersalade is goedkoop en simpel te maken en je hebt gelijk een lekkere lunch voor de rest van de week. Hier vind je het recept voor een gezonde, slanke variant op de klassieke eiersalade.
#2 Maak aardappelsalade
Komt de eiersalade je de neus uit na de paasdagen? Maak dan een lekkere, frisse aardappelsalade. Ideaal voor bij de barbecue. Ook lekker als maaltijdsalade met vers brood op warme dagen. Een recept voor frisse aardappelsalade met ei en radijs vind je hier.
#3 Maak cobb salad
Hussel kip, tomaat, avocado, sla, kip, spek en ei door elkaar en je hebt de beroemde Amerikaanse cobb salad. Lekker én gezond. Het recept vind je hier.
#4 Maak gegrilde groene asperges met ei
Gegrilde groenten; wie houdt er niet van? Zoals deze lekkere gegrilde groene asperges met knoflook-citroendressing. Je serveert ze met een hardgekookt eitje en krieltjes. Yum!
Foto’s via Shutterstock.