Aspergesoldaatjes met een zachtgekookt ei en parmaham

Aspergesoldaatjes met een zachtgekookt ei en parmaham

Soldaatjes en zachtgekookte eitjes horen bij elkaar. Maar wie zegt dat die soldaatjes per se van brood moeten zijn? Wij maakten ze van groene asperges met een lekkere parmaham. Aspergesoldaatjes dus! Heerlijk om te dippen en zo heb je bij ontbijt of lunch gelijk weer een portie groenten binnen.

Groente wordt steeds populairder bij het ontbijt. Je moet ook haast wel, wil je de ‘verplichte’ 250 gram groente uit de Schijf van Vijf binnenkrijgen (en liever nog wat meer). Traditionele soldaatjes zijn gemaakt van geroosterd brood. Maar als je ze van asperges maakt, met een beetje parmaham heb je een prima dipper voor je zachtgekookte eitje en vroeg op de dag al een ons groente op. Je kunt ze ook eten als lunch natuurlijk.

Ook lekker: de ham roosteren met de aspergesoldaatjes

Vind je het een beetje weinig ham? Je kunt ook iedere asperge individueel in een plakje ham wikkelen en ze daarna roosteren tot de ham knapperig is. Dat geeft ook een hele andere smaaksensatie. Het bijzondere van parmaham is dat er minder zout wordt gebruikt dan bij andere rauwe hamsoorten, dat scheelt weer iets in je zoutinname.

Aspergesoldaatjes met een zachtgekookt ei en parmaham

8 april 2018
: 4
: 15 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 grote eieren
  • 50 gram parmaham
  • 400 gram groene asperges
  • Peper en zout naar smaak
Bereiding
  • Stap 1 Verhit een grillpan en leg de asperges erin. Grill ze in 12-15 minuten gaar. Groene asperges hoef je niet te schillen. Je kunt eventueel wel een stukje van de onderkant afhalen.
  • Stap 2 Kook ondertussen de eieren 4-5 minuten
  • Stap 3 niet langer want je wilt kunnen dippen in het zachte eigeel.
  • Stap 4 Haal de asperges uit de pan en wikkel voor de presentatie de ham er omheen.
  • Stap 5 Laat de eieren schrikken, zet ze in een eierdopje op de borden en snijd de kopjes eraf.
  • Stap 6 Serveer direct en dip de warme aspergesoldaatjes in het zachtgekookte ei.

Foto via Shutterstock.

BewarenBewaren


Related Posts

Kaiserbroodjes met ei en spek

Kaiserbroodjes met ei en spek

Vers afgebakken broodjes horen bij een zondags ontbijtje. Probeer deze gevulde kaiserbroodjes met ei en spek uit de oven eens. Dat is pas luxe ontbijten!

Banaan-ei pannenkoekjes met granola

Banaan-ei pannenkoekjes met granola

Op werkdagen hebben wij hier echt geen tijd voor. Maar in het weekend zijn deze banaan-ei pannenkoekjes met slechts drie ingrediënten (ei, kaneel en banaan) natuurlijk niet te versmaden. Extra lekker als je ze nog wat opleukt met granola en honing. Wedden dat dit je […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *