Een gevuld eitje bij de borrel is altijd een goed idee. Op zoek naar inspiratie? Probeer deze heerlijke romige gevulde eieren met avocado eens!
Deze gevulde eieren met avocado zijn heerlijk romig, zonder dat er mayonaise aan te pas komt. Alleen maar gezonde vetten uit de avocado dus. Dat maakt dit niet per se een slank borrelhapje, maar wel een stuk gezonder. En lekker natuurlijk! Serveer ze zo, of in combinatie met bijvoorbeeld deze slanke gevulde eieren met hummus.
Gevulde eieren met avocado
Makkelijk en lekker, deze romige gevulde eieren met avocado.

Ingrediënten
- 6 eieren (L)
- 2 kleine eetrijpe avocado's
- 0,5 limoen
- 0,5 rode ui
- 1 el zure room
- 1 teentje knoflook
- Paar takjes platte peterselie
- Peper en zout
- Snufje paprikapoeder
Bereiding
- Stap 1 Kook de eieren in ruim kokend water in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
- Stap 2 Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de twee helften van elkaar af en verwijder de pit met een lepel. Lepel het vruchtvlees uit de avocado in een kom.
- Stap 3 Knijp het sap van een halve limoen uit over de avocado.
- Stap 4 Halveer de eieren in de lengte en lepel het eigeel eruit. Doe dit samen met de zure room bij de avocado in de kom, en prak alles door elkaar.
- Stap 5 Snijd een halve rode ui zeer fijn en doe hetzelfde met het teentje knoflook. Voeg dit samen met een beetje paprikapoeder toe aan het eimengsel. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed en zet eventueel de staafmixer er even op om een mooie gladde vulling te krijgen.
- Stap 6 Vul de halve eieren met het mengsel. Gebruik hiervoor een spuitzak of doe de vulling in een diepvrieszakje en knip daar een puntje af om er een spuitzakje van te maken.
- Stap 7 Garneer de gevulde eieren met avocado met een takje peterselie en serveer direct.
Lees ook: zó krijg je de dooier mooi in het midden van je gekookte ei.
Foto via Shutterstock.