Lunchwraps met roerei en avocado

Lunchwraps met roerei en avocado

Steeds weer die bruine boterham met kaas gaat ook vervelen. Daarom een lekker recept voor lunchwraps met roerei en avocado. Smullen!

Variatie is ook voor de lunch het toverwoord. Afwisseling van spijs doet immers eten. Een beetje variatie op het menu zorgt ervoor dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt die je nodig hebt en dat houdt je lekker fit en gezond. Toch is roerei niet het eerste dat mensen te binnen schiet als ze aan de lunch denken. Maar waarom eigenlijk niet? Want roerei is echt niet alleen lekker bij het ontbijt. En het is nog eens makkelijk te maken ook.

Past ook in je lunchtrommel

Deze lunchwraps met roerei en avocado doen het niet alleen thuis aan de eettafel super, maar zijn ook prima mee te nemen in je lunchtrommel. Wij vinden ze lauwwarm het lekkerst, maar ook koud zijn ze zeer smakelijk. Verwarm de tortilla eventueel even vóór je hem vult, dan is oprollen extra makkelijk. 

Lunchwraps met roerei en avocado

Lunchwraps met roerei en avocado

Deze heerlijke lunchwraps met roerei en avocado zijn ook lekker om mee te nemen in de lunchtrommel.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Lunch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 150 ml (kook)room
  • 4 kleine, zachte tortillawraps
  • 1 eetrijpe avocado
  • 2 handjes verse bieslook fijngesneden
  • Roomboter
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Klop de eieren los met de room. Doe dit losjes en niet te lang, want de eidooiers en eiwitten hoeven niet helemaal gemengd te zijn.
  • Voeg de helft van de bieslook toe aan dit eimengsel en breng het op smaak met peper en zout.
  • Verhit de boter in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
  • Draai het vuur laag als de boter niet meer bruist.
  • Giet het eimengsel in de pan en laat dit 20 seconden staan. Roer tussentijds niet.
  • Op het moment dat het ei aan de randen begint te stollen, schuif je met een spatel het ei van de rand naar het midden. Zo gaat het nog vloeibare ei ook stollen. Doe dit 'vouwen' in rustig tempo tot al het ei gaar is. Je roert je roerei dus niet.
  • Zet als het ei halverwege is, het vuur uit. De pan heeft namelijk nog voldoende warmte om het ei verder gaar te laten worden.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Meng het ei met de avocado.
  • Vul de wraps met het roerei-avocadomengsel, rol op en zet vast met een cocktailprikker.
  • Garneer de wraps met de overgebleven bieslook en serveer direct.
Trefwoord lunch, vegetarisch
Heb je dit recept gemaakt?Tag ons op social met #eieiei!

Tip: voor de variatie is het ook leuk om crispy bacon of hamblokjes aan de vulling van deze wrap toe te voegen. En met een lekkere salade erbij voldoet deze wrap met roerei en avocado natuurlijk ook prima als lichte avondmaaltijd. Ook lekker: Turks roerei, oftewel menemen.



Lees ook: dit geheime ingrediënt maakt je roerei super luchtig



Foto via Shutterstock.


Related Posts

Spaanse aardappeltortilla (tortilla Española)

Spaanse aardappeltortilla (tortilla Española)

Denk je aan Spanje, dan denk je aan tortilla. Wij tenminste wel. Want hoe lekker is een stukje aardappeltortilla, oftewel tortilla Española bij de borrel? Ook als gewone maaltijd niet te versmaden natuurlijk. Wij zijn fan!

Spaanse knoflooksoep met gepocheerd ei

Spaanse knoflooksoep met gepocheerd ei

Spaanse knoflooksoep, oftewel sopa de ajo, staat in vrijwel ieder Spaans eetcafé op de kaart. En het is zo lekker, dat je het tenminste één keer in je leven gegeten zou moeten hebben. Het liefste in Spanje natuurlijk, maar gaat dat niet, dan is dit […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept