Gordon Ramsay’s Alpaca roerei uit Peru

Gordon Ramsay’s Alpaca roerei uit Peru

Tijdens zijn reizen voor de National Geographic serie Uncharted maakte Gordon Ramsay achter de schermen roerei-recepten van over de hele wereld. Alpaca roerei uit Peru bijvoorbeeld. 

De naam Uncharted betekent ‘niet in kaart gebracht’ en verwijst naar de onherbergzame plaatsen waar de kok terechtkomt. In de 6-delige serie maakt Ramsay namelijk een rondreis die hem naar extreme locaties leidt: Peru, Laos, Marokko, Hawaï, Alaska en Nieuw-Zeeland.

In de allereerste aflevering bezoekt Ramsay Peru. Naast een heleboel culinaire verrassingen maakte de chefkok daar ook roerei met Peruaanse Suri wormen. En dit recept voor Alpaca roerei.

Voor het recept bekijk je het filmpje hierboven.

Gaat er echt alpaca in dit recept?

Nee, er worden geen hele alpaca’s gebruikt. Ramsay gebruikt wel alpaca-vet. Hoewel alpaca’s voornamelijk vanwege de wol worden gehouden, wordt het vlees wel steeds populairder. Alpaca’s zijn sowieso een belangrijke vleesbron voor bewoners van het Andes-gebergte, maar daarnaast is er een toenemende vraag naar vlees van alpaca’s en vooral lama’s in rijkere landen. Het is mals, bijna zoet vlees dat weinig kcal. bevat en het voedingstechnisch wint van andere soorten rood vlees vanwege het lage vet- en cholesterolgehalte en het hoge eiwitgehalte.  

Heb je Uncharted gemist? Je kunt de afleveringen terugkijken op National Geographic, want hij maakte natuurlijk meer lekkere lokale gerechten. Alle roerei-recepten verzamelde de chef op zijn Youtubekanaal Scrambled: On the Road

Wist je trouwens dat je roerei beter helemaal niet kunt roeren? En dat er een ingrediënt is dat roerei superluchtig maakt?

 

 

Foto: Youtube.


Related Posts

Kaiserbroodjes met ei en spek

Kaiserbroodjes met ei en spek

Vers afgebakken broodjes horen bij een zondags ontbijtje. Probeer deze gevulde kaiserbroodjes met ei en spek uit de oven eens. Dat is pas luxe ontbijten!

Banaan-ei pannenkoekjes met granola

Banaan-ei pannenkoekjes met granola

Op werkdagen hebben wij hier echt geen tijd voor. Maar in het weekend zijn deze banaan-ei pannenkoekjes met slechts drie ingrediënten (ei, kaneel en banaan) natuurlijk niet te versmaden. Extra lekker als je ze nog wat opleukt met granola en honing. Wedden dat dit je […]