Gordon Ramsay’s roerei met Peruaanse Suri wormen (met video)

Gordon Ramsay’s roerei met Peruaanse Suri wormen (met video)

Tijdens de opnames van de National Geographic serie Uncharted kon tv-chef Gordon Ramsay het niet laten om in alle landen ook een van zijn favoriete gerechten te maken: roerei. In aflevering 1 was dat roerei met Peruaanse Suri wormen. 

De naam Uncharted betekent ‘niet in kaart gebracht’ en verwijst naar de onherbergzame plaatsen waar de kok terechtkomt. In de 6-delige serie maakt Ramsay namelijk een rondreis die hem naar extreme locaties leidt: Peru, Laos, Marokko, Hawaï, Alaska en Nieuw-Zeeland. 

In de allereerste aflevering bezoekt Ramsay Peru en maakt daar in de bergen een van zijn meest iconische gerechten: roerei. Maar dan wel met Peruaanse Suri wormen.

Voor het recept bekijk je het filmpje hierboven.

Wat zijn Peruaanse Suri wormen?

Suri wormen zijn een Peruaanse delicatesse en worden niet alleen gegeten vanwege de smaak, maar ook vanwege de hoge voedingswaarde. De wormen bevatten maar liefst 62 procent eiwit en zijn een goede bron van thiamine, zink, koper en beta-caroteen. Ze hebben een subtiele, zoete smaak die wordt vergeleken met de smaak van jonge, verse hazelnoten en de textuur wordt mayonaise-achtig genoemd. Hoewel ze natuurlijk knapperig worden als je ze bakt. Peruaanse Suri wormen zijn de grootste eetbare insecten in de Peruaanse amazone. Ze kunnen 8 tot 10 centimeter worden.

Heb je Uncharted gemist? Je kunt de afleveringen terugkijken op National Geographic, want hij maakte natuurlijk meer lekkere lokale gerechten. Alle roerei-recepten verzamelde de chef op zijn Youtubekanaal Scrambled: On the Road

Geen zin in wormen in je roerei? Probeer dan eens deze snelle roerei met kaas in een mok, of deze overheerlijke roerei met zalm.

 

 

Foto: Youtube, bron: Rainforest Cruises.


Related Posts

Kaiserbroodjes met ei en spek

Kaiserbroodjes met ei en spek

Vers afgebakken broodjes horen bij een zondags ontbijtje. Probeer deze gevulde kaiserbroodjes met ei en spek uit de oven eens. Dat is pas luxe ontbijten!

Banaan-ei pannenkoekjes met granola

Banaan-ei pannenkoekjes met granola

Op werkdagen hebben wij hier echt geen tijd voor. Maar in het weekend zijn deze banaan-ei pannenkoekjes met slechts drie ingrediënten (ei, kaneel en banaan) natuurlijk niet te versmaden. Extra lekker als je ze nog wat opleukt met granola en honing. Wedden dat dit je […]