Zó pocheer je het perfecte ei in de airfryer

Zó pocheer je het perfecte ei in de airfryer

Een ei pocheren in de airfryer, kan dat? Ja natuurlijk! En het kost je slechts 5 minuten.

en ei bij het ontbijt is altijd een goed idee. De meeste mensen koken ze en sommigen eten ’s morgens liever een gebakken ei, maar niets geeft een luxer gevoel dan een gepocheerd ei. Bovendien gebruik je voor het pocheren van een ei geen olie of boter, dus het is ook nog eens een prima laag-calorische oplossing.

Ei pocheren is niet moeilijk

Toch pocheren weinig mensen ’s ochtends een ei. Sterker nog: wij durven wel te stellen dat de meerderheid van de Nederlanders überhaupt nog nooit een ei gepocheerd heeft. En dat komt vooral omdat ze denken dat het moeilijk is. Niets is minder waar, want in de airfryer – officieel heet het ding heteluchtfriteuse, wij noemen hem ook wel eens eifryer – is het pocheren van een ei zo gepiept. 

Gebruik superverse eieren

Pocheren is eigenlijk niets anders dan het garen van eieren in water dat tegen het kookpunt aanzit, maar niet kookt. Daardoor blijft de eidooier vloeibaar, en heerlijk romig. Dit betekent overigens wel dat zo’n ei minder geschikt is voor zwangeren, jonge kinderen of mensen met een slechte weerstand; het ei is immers niet volledig gegaard. Je gebruikt voor het pocheren – of je dat nu in de airfryer of in een pan met water doet – het liefst zo vers mogelijke eieren. Bij verse eieren is het eiwit namelijk een stuk steviger dan bij oudere eieren en daardoor blijft je gepocheerde eitje beter bij elkaar, zonder sliertvorming.

zo pocheer je een ei in de airfryer

Ei pocheren in de airfryer

Eieren pocheren in de airfryer gaat enorm makkelijk.
4.30 van 10 stemmen
Gang Ontbijt
Keuken Hollands

Equipment

  • Airfryer
  • 2 ovenbestendige schaaltjes (Ø10 cm)

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 120 ml water

Instructies
 

  • Verwarm je airfryer voor op 190°C.
  • Plaats de twee schaaltjes in het mandje van je airfryer.
  • Giet in ieder schaaltje 60 ml water.
  • Breek boven ieder schaaltje een ei en laat dit voorzichtig in het water glijden.
  • Na ongeveer 5-6 minuten in de airfryer zijn je gepocheerde eieren klaar. Experimenteer een beetje met de tijden, want de kooktijd kan variëren per merk heteluchtfriteuse. Pas op wanneer je je eieren uit de airfryer haalt, want het schaaltje wordt natuurlijk warm.
Trefwoord Pocheren
Heb je dit recept gemaakt?Tag ons op social met #eieiei!

Je kunt je gepocheerde eieren gewoon op een geroosterde boterham serveren, maar ze zijn nog lekkerder met een beetje zalm erbij. Of maak een echte klassieker: eggs Benedict (met ham en Hollandaisesaus dus).

Je kunt de airfryer trouwens ook prima gebruiken om een ei te koken of te bakken. Zelfs roerei is makkelijk te maken in de airfryer.

Toch liever een ei bakken in de koekenpan? Dit zijn de tien beste koekenpannen om eieren in te bakken volgens de Consumentenbond

Foto via Freepik.


Related Posts

Hoe pocheer je het perfecte ei in de magnetron?

Hoe pocheer je het perfecte ei in de magnetron?

Een gepocheerd eitje op een bedje van toast en avocado. Yum, wij doen er (bijna) een moord voor! Alleen is het pocheren van zo’n ei zoveel werk. Of niet? Kun je ei pocheren in de magnetron? Ja hoor: zó doe je dat.

Dit zegt de kleur van een eidooier écht

Dit zegt de kleur van een eidooier écht

Op verschillende sites staat te lezen dat je aan de kleur van een eidooier kunt zien of de kip een goed leven heeft. Dit is klinkklare onzin! De kleur van je eieren – of beter gezegd het eigeel – zegt niets over de gezondheid van […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept