Geen zin in een uitgebreid kerstontbijt, maar wel iets leuks op tafel zetten voor de kinderen? Maak deze makkelijke kerstboterhammen met ei. Wedden dat ook de volwassenen stiekem zo’n broodje willen?
Eigenlijk zijn deze kerstboterhammen niets anders dan broodjes ei-in-een-gat oftewel: brood met gebakken ei erin. In Engelssprekende landen staan ze heel vaak op tafel bij het ontbijt, maar dan met de naam egg-in-a-hole of egg-in-a-basket.
Je kunt ze maken met alleen brood en ei natuurlijk, maar variëren is veel leuker. Doe er bijvoorbeeld spekreepjes door, of gebruik de restjes groenten uit de groentela. Ook altijd lekker: kaas in je omelet. Als je dat combineert met ei en ham, heb je eigenlijk een soort van croque madame. Je kunt de kerstboterhammen ook serveren op een bedje van sla en tomaat, dan hebben de kids al bij het ontbijt een deel van hun groenten binnen.
Het enige wat je verder nodig hebt, zijn kerst-uitstekers en een koekenpan, hoe makkelijk is dat?! Wij zeggen dat er een nieuwe kersttraditie geboren is.

Kerstboterhammen met ei
Equipment
- Koekenpan
- Kerst-uitstekers
Ingrediënten
- 2 Eieren
- 2 Bruine boterhammen (casinobrood)
- 1 scheut olijfolie
- Bakbacon of spekreepjes (optioneel)
- Bosuitjes (optioneel)
- Restjes groenten uit de koelkast (optioneel)
- Peper en zout
Instructies
- Steek met de kerst-uitstekers figuurtjes uit de boterhammen
- Rooster de sneden brood aan een kant in een grote koekenpan in een beetje olijfolie
- Draai het brood om, en leg eventuele bacbacon of spekjes in de gaten.
- Breek boven de gaten de eieren. Als je er groenten zoals bosui of spinazie of andere restjes aan toe wil voegen, breek dan de eieren niet boven de gaten, maar boven een kom. Klop luchtig en meng de groenten erdoor. Doe daarna het eimengsel in de gaten.
- Laat dit rustig garen, eventueel met de deksel op de pan.
- Leg de kerstboterhammen op twee bordjes en breng de eieren op smaak met peper en zout. Serveer direct.
Foto via Shutterstock.