De paasbrunch wordt extra vrolijk met deze paaskuikens. Maar ze kunnen natuurlijk ook prima als borrelhap. Want een gevuld eitje lust vrijwel iedereen!
Je kunt de eieren voor deze schattige paaskuikens al de dag van tevoren koken, dat scheelt weer tijd op de dag zelf. De oogjes kun je ook maken van chocoladebolletjes of peperkorrels, hoewel dat laatste misschien een té grote bite geeft.
Paaskuikens voor bij de paasbrunch of -borrel
Ingrediënten
- 6 eieren
- 1 wortel of rode paprika
- 1 à 2 zwarte olijven
- 1 eetlepel mayonaise
- Scheutje yoghurt
- Mosterd
- Tabasco
- Citroensap
- Kerriepoeder
- Peper en zout
Bereiding
- Stap 1 Breng water aan de kook in een pan. Zodra het kookt leg je de eieren voorzichtig in de pan en laat je ze 10 minuten koken. Giet het water af, laat de eieren schrikken en even afkoelen.
- Stap 2 Pel de eieren met een scherp mes en snijd op ongeveer eenderde de kop eraf. Het is extra leuk als je dit gekarteld doet, maar gewoon recht kan natuurlijk ook. Je kunt nog een plakje van de onderkant afsnijden om de eitjes stabieler te laten staan.
- Stap 3 Lepel voorzichtig de eierdooiers eruit en doe ze in een kom.
- Stap 4 Voeg een eetlepel mayonaise toe aan het eigeel, een scheutje yoghurt en een theelepel mosterd.
- Stap 5 Doe er een beetje citroensap en wat tabasco bij en prak alles met een vork door elkaar. Proef even of er meer tabasco in moet. De substantie moet na het prakken smeuïg maar nog stevig zijn.
- Stap 6 Breng het mengsel verder op smaak met (witte) peper, zout en een beetje kerrie.
- Stap 7 Vul een spuitzak of plastic zakje waar je een hoek vanaf geknipt hebt met het eiermengsel en vul de eieren ermee.
- Stap 8 Zet het topje van de eieren er weer op als ‘hoedje’.
- Stap 9 Maak de bekjes van een stukje wortel of rode paprika en de oogjes van zwarte olijven.
Tip: we verzamelden nog zeven andere recepten voor verrassende gevulde eieren voor je. Met avocado en gerookte zalm, of paddenstoelen, ui en komijn bijvoorbeeld.
Foto via Shutterstock.