Picnic lanceert de duurzame Eitjes van Picnic

Picnic lanceert de duurzame Eitjes van Picnic

Online supermarkt Picnic bezorgt vanaf volgende week duurzame eieren uit eigen stal. Ze heten de Eitjes van Picnic en hebben het drie sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming en het onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk Planet Proof.

De eieren zijn afkomstig van het pluimveebedrijf in Ewijk dat gerund wordt door Kipster. Met de assortimentsaanpassing heeft in één keer 85 procent van de eieren bij Picnic drie sterren van het Beter Leven keurmerk. De laatste 15 procent wordt dit jaar uitgefaseerd. De Eitjes van Picnic worden in de aanloop naar Pasen voor het eerst bezorgd en zijn in het begin nog iets kleiner dan normaal, omdat de kippen nog jong zijn. Naarmate de kippen ouder worden groeit het formaat van de eieren.

Dierenwelzijn is belangrijk

Mede-oprichter Michiel Muller geeft aan dat naast duurzaamheid ook dierenwelzijn belangrijk is voor Picnic. “Onze eigen eieren voldoen aan de strengste eisen op beide gebieden en daarmee lopen we voorop.” Qua prijs ontlopende Eitjes van Picnic de reguliere eierprijzen niet volgens muller Muller.

Eitjes van Picnic zijn Kipster eieren

De eieren zijn afkomstig van een pluimveebedrijf in Ewijk dat gerund wordt door Kipster. De kippen van Kipster leven in een ruime stal met een vrije uitloop naar buite. De vrije uitloop biedt de hennen bovendien extra beschutting in de vorm van bomen, struiken en schuiltafels. Het bedrijf in Ewijk bestaat uit 2 stallen in biedt ruimte voor in totaal 40.000 legkippen. Kipster eieren lagen al bij supermarktketen Lidl.

Eieren vallen net buiten de top 10 van meest bestelde producten bij Picnic, maar ze doen het goed en de verkoopcijfers zijn stabiel, vertelt Michel Muller, mede-oprichter van het bedrijf. Elke week brengen de bezorgers 300.000 eieren rond.

Albert Heijn ging voor

Eerder stapte supermarktketen Albert Heijn al volledig over op minimaal één ster Beter Leven eieren. Sinds deze week staan op de eieren van AH bovendien dubbele eicodes om de herkomst nog beter te duiden.

Dit is een nieuwsbericht van 04-04-2019, bronnen: AD, Levensmiddelenkrant, foto via Pixabay.


Related Posts

‘Ontbijten met ei beter voor diabetici dan met brood’

‘Ontbijten met ei beter voor diabetici dan met brood’

Ontbijten met ei in plaats van brood of ontbijtgranen kan mensen met diabetes type 2 helpen hun bloedsuikerspiegel op peil te houden, melden Canadese onderzoekers. Glucosepieken na het eten van een maaltijd, zijn de belangrijkste oorzaak van complicaties bij deze ziekte.

Bij AH weet je vanaf nu alles over je ei

Bij AH weet je vanaf nu alles over je ei

Bij Albert Heijn kun je vanaf vandaag precies zien waar je AH ei vandaan komt en welke weg dit ei heeft afgelegd. Op ieder ei staan twee unieke codes die dit mogelijk maken.