Picnic lanceert de duurzame Eitjes van Picnic

Picnic lanceert de duurzame Eitjes van Picnic

Online supermarkt Picnic bezorgt vanaf volgende week duurzame eieren uit eigen stal. Ze heten de Eitjes van Picnic en hebben het drie sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming en het onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk Planet Proof.

De eieren zijn afkomstig van het pluimveebedrijf in Ewijk dat gerund wordt door Kipster. Met de assortimentsaanpassing heeft in één keer 85 procent van de eieren bij Picnic drie sterren van het Beter Leven keurmerk. De laatste 15 procent wordt dit jaar uitgefaseerd. De Eitjes van Picnic worden in de aanloop naar Pasen voor het eerst bezorgd en zijn in het begin nog iets kleiner dan normaal, omdat de kippen nog jong zijn. Naarmate de kippen ouder worden groeit het formaat van de eieren.

Dierenwelzijn is belangrijk

Mede-oprichter Michiel Muller geeft aan dat naast duurzaamheid ook dierenwelzijn belangrijk is voor Picnic. “Onze eigen eieren voldoen aan de strengste eisen op beide gebieden en daarmee lopen we voorop.” Qua prijs ontlopende Eitjes van Picnic de reguliere eierprijzen niet volgens muller Muller.

Eitjes van Picnic zijn Kipster eieren

De eieren zijn afkomstig van een pluimveebedrijf in Ewijk dat gerund wordt door Kipster. De kippen van Kipster leven in een ruime stal met een vrije uitloop naar buite. De vrije uitloop biedt de hennen bovendien extra beschutting in de vorm van bomen, struiken en schuiltafels. Het bedrijf in Ewijk bestaat uit 2 stallen in biedt ruimte voor in totaal 40.000 legkippen. Kipster eieren lagen al bij supermarktketen Lidl.

Eieren vallen net buiten de top 10 van meest bestelde producten bij Picnic, maar ze doen het goed en de verkoopcijfers zijn stabiel, vertelt Michel Muller, mede-oprichter van het bedrijf. Elke week brengen de bezorgers 300.000 eieren rond.

Albert Heijn ging voor

Eerder stapte supermarktketen Albert Heijn al volledig over op minimaal één ster Beter Leven eieren. Sinds deze week staan op de eieren van AH bovendien dubbele eicodes om de herkomst nog beter te duiden.

Dit is een nieuwsbericht van 04-04-2019, bronnen: AD, Levensmiddelenkrant, foto via Pixabay.


Related Posts

Eierschalen eten, is dat gezond?

Eierschalen eten, is dat gezond?

Weggooien is vaak zonde. Dat geldt ook voor eierschalen. Kun je ze eten om extra calcium binnen te krijgen? En kleven er eigenlijk risico’s aan het eten van eierschalen?

10 hardnekkige mythes over eieren (die je vanaf nu echt niet meer mag geloven)

10 hardnekkige mythes over eieren (die je vanaf nu echt niet meer mag geloven)

Eieren zijn oergezonde vitaminebommetjes. Toch doen er nogal wat misverstanden over eieren de ronde. Tien hardnekkige mythes over eieren die de wereld maar niet uit willen.