Spinazie-eieren met komijnyoghurt (koolhydraatarm)

Spinazie-eieren met komijnyoghurt (koolhydraatarm)

Deze spinazie-eieren met komijnyoghurt zijn een variant op de bekende shakshuka. Minstens zo lekker én koolhydraatarm. 

Wil je je maaltijd echt koolhydraatarm houden, dan eet je deze spinazie-eieren zo. Maar je kunt er natuurlijk ook een lekker stuk brood bij serveren om te dippen. Dat is er trouwens ook in koolhydraatarme variant.

Spinazie-eieren met komijnyoghurt (koolhydraatarm)

5 mei 2020
: 4
: 30 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren (L)
  • 120 g Griekse yoghurt (10% vet)
  • Zeezout
  • 4 el ghee (geklaarde boter)
  • 2 lente-uitjes, in fijne ringetjes
  • 250 g babyspinazie
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 1 mespunt gemalen komijn
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor tot 180°C (boven/onderwarmte).
  • Stap 2 Roer de Griekse yoghurt, de komijn en 1 mespuntje zeezout in een kleine kom door elkaar. Zet opzij.
  • Stap 3 Verhit de ghee in een grote, ovenvaste pan op matig vuur. Stoof hierin de helft van de ringetjes lente-ui. Was de spinazie, schud droog en voeg toe. Laat de spinazie in ongeveer 5 minuten onder voortdurend roeren slinken.
  • Stap 4 Schuif de spinazie naar de zijkant van de pan en schep de overtollige vloeistof er met een lepel uit. Verdeel de spinazie zodanig dat deze de volledige bodem van de pan bedekt en druk hier met een lepel vier kuiltjes in. Breek boven ieder kuiltje 1 ei.
  • Stap 5 Zet de pan in de oven. Bak alles 10 minuten tot het eiwit gestold is. Strooi de rest van de lente-uitjes erover en breng alles op smaak met peper.
  • Stap 6 Serveer de spinazie-eieren met de komijnyoghurt.

 

Lekker? Probeer deze klassieke shakshuka dan ook eens. Of maak de groene variant!

 

Het recept voor deze spinazie-eieren met komijnyoghurt komt uit het boek Intervalvasten met het keto-dieet, van uitgeverij Deltas. In dit boek vind je praktische tips, voorraadlijstjes en meer dan 50 recepten met weinig koolhydraten en veel (gezonde) vetten. Smoothies, salades, hoofdgerechten (ook vegetarisch) en lekkere zoetigheden. Een fijn boek voor iedereen die niet meer in de val van het jojo-effect wil trappen.

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Frittata met aubergine en tomaat

Frittata met aubergine en tomaat

Aubergine is misschien wel een van de meeste veelzijdige vruchten die er zijn. Je kunt ‘m bakken, grillen en roosteren. Of je gebruikt hem in een lekkere frittata, zoals wij doen.

Shakshuka van de barbecue

Shakshuka van de barbecue

Shakshuka. Er zijn weinig mensen die dit nog nooit geproefd hebben. Wat begon als een simpel ontbijtje uit het Midden-Oosten, is dankzij topchef Yotam Ottolenghi nu een wereldwijde trend. Daar doen we graag aan mee met deze shakshuka van de barbecue.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *