Spinaziesalade met quinoa, radijs en ei

Spinaziesalade met quinoa, radijs en ei

Officieel is deze spinaziesalade met quinoa, radijs en ei een ontbijtgerecht, maar wij aten hem als lichte lunch.

Quinoa is inmiddels wel een beetje over de superfoodhype heen en staat bij veel mensen regelmatig op tafel. Een goede ontwikkeling, want het is niet alleen lekker, het is ook een bron van eiwit, koper en magnesium. Verder bevat Quinoa vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer. In deze salade wordt het gecombineerd met spinazie, radijs en ei. Eet je dit als hartig ontbijt, dan kun je het prima de avond van te voren klaarmaken. Giet de dressing er dan wel pas ’s ochtends over.

Waarom moet je quinoa afspoelen?

Meestal moet je quinoa voor gebruik even goed afspoelen onder de kraan. Het is namelijk bedekt met een laagje saponin, een natuurlijke beschermlaag, dat een bittere smaak heeft. Als de fabrikant de quinoa al gespoeld heeft, dan staat dit op de verpakking. Check dit dus even.

Spinaziesalade met quinoa, radijs en ei

10 december 2019
: 4
: 25 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 80 g quinoa
  • 20 g pijnboompitten
  • 100 g verse spinazie
  • 1/2 bosje radijzen
  • 20 g gemengde pitten en zaden
  • 4 eetlepels extra virgin olijfolie
  • Rasp van 1/2 citroen
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Spoel de quinoa goed en kook deze gaar in zo’n 15-20 minuten.
  • Stap 2 Kook de eieren 5 minuten, zodat ze nog een beetje zacht zijn van binnen.
  • Stap 3 Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge pan en laat afkoelen.
  • Stap 4 Maak de dressing: meng olie en citroenrasp (eerst schoonboenen die citroen) en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Stap 5 Was de radijzen en snijd ze in dunne plakjes.
  • Stap 6 Verdeel de quinoa, de (gewassen) spinazie en de radijzen over vier kommetjes. Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg ze er bovenop. Garneer met de pijnboompitten, de pitten- en zedenmix en maak af met de dressing.

 

Lekker? Probeer dan ook deze slanke broccolisalade met avocado, komkommer en ei of geniet van deze tonijnsalade met spinazie, avocado en ei.

Dit recept is afkomstig uit het boek Eieren – makkelijke recepten van bij ons en uit de wereldkeuken door Sophie Matthys. Het kost € 19,99 en is van Uitgeverij Manteau. Foto: Shutterstock.


Related Posts

Lunchwraps met kip, paprika en ei

Lunchwraps met kip, paprika en ei

Deze lunchwraps met kip, paprika en ei zijn supermakkelijk te maken en in een handomdraai klaar.

Spinazie dillesoep met croutons en ei

Spinazie dillesoep met croutons en ei

Deze spinazie dillesoep met croutons en ei is te eten als lekkere, lichte lunch maar doet het ook prima als voorgerecht. En met één simpel trucje maak je er een lekker vullende maaltijdsoep van!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *