Bij deze heerlijke wortelpannenkoekjes met vers fruit heb je niet het gevoel dat je enorm gezond bezig bent. Toch is het zo, want je eerste portie groente heb je ’s ochtends vroeg al op! Lekker makkelijk, met wortelrijst uit de diepvries.
Broccolirijst en bloemkoolrijst kenden we al. Maar we zagen vorige week ineens iets nieuws in het vriesvak: wortelrijst van Bonduelle. Nu vinden we met name de broccolirijst heerlijk en vooral ook makkelijk om in het vriesvak te hebben, dus die wortelrijst probeerden we graag. Zijn we enthousiast? Ja, deze lekkere wortelpannenkoekjes zijn echt om je vingers bij af te likken.
Wortelpannenkoekjes met vers fruit en honing

Ingrediënten
- 1 ei
- 150 gram wortelrijst (vers in het vriesvak, 400 g)
- 300 gram vers fruit naar keuze
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 ml melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- Vloeibare honing naar smaak
Bereiding
- Stap 1 Doe het bakmeel in een kom. Voeg het ei, de melk en de vanillesuiker toe en klop met een vork tot een glad beslag. Maak de bevroren wortelrijst los en schep door het beslag.
- Stap 2 Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Schep van de helft van het beslag drie bergjes in de pan. Bak de pannenkoekjes in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Stap 3 Leg de wortelpannenkoekjes op een bord en houd ze onder een deksel warm. Bak met de rest van de olie en het beslag nog drie pannenkoekjes. Maak intussen het fruit schoon en snijd het in stukjes
- Stap 4 Leg de wortelpannenkoekjes op twee borden en verdeel er het fruit over. Besprenkel met honing naar smaak.
Lekker? Probeer dan ook eens deze bananenpannenkoekjes met kokos of deze pompoen-cranberry pannenkoekjes met pecannoten.
Recept en foto via Bonduelle.