12 dingen die je met eieren kunt doen (video)

12 dingen die je met eieren kunt doen (video)

Als je het over veelzijdig voedsel hebt, dan heb je het over eieren. Gebakken, gekookt, gepocheerd: het kan allemaal en is allemaal lekker. Maar er kan méér. Check de video voor 12 dingen die je met eieren kunt doen. Om van te watertanden.

Gekookt, gepocheerd, gebakken of als het perfecte roerei: eieren zijn sowieso al heerlijk, in welke vorm dan ook. En laten we wel zijn: een ei bakken is een eh… eitje. Maar als échte chefs met een ei aan de slag gaan, dan sta je met open mond te kijken. Want wat ziet dat er lekker uit. Gepekelde eidooier, Schotse eieren of marshmallows bijvoorbeeld.

De Duitse filmmakers achter het YouTube account Food, People, Places vonden dat ook. Zij legden vast wat je allemaal nog meer kunt met een ei. Van spaghetti carbonara en Spaanse tortilla’s tot crème brulee en whiskey sour . Zeer smakelijke beelden, die gegarandeerd voor lekkere trek zorgen.

 

Beeld via Food, People, Places.


Related Posts

Kip en ei: 160 spreekwoorden op een rij

Kip en ei: 160 spreekwoorden op een rij

Er zijn heel veel spreekwoorden en gezegden waarin het woord ‘kip’ of ‘ei’ wordt gebruikt. De kip met de gouden eieren slachten bijvoorbeeld. En ook ‘haan’, ‘hoen’ en ‘kuiken’ komen vaak voorbij. Wij ontdekten er 160. Wedden dat je ze niet allemaal kent?

Hoe worden eieren eigenlijk gemaakt?

Hoe worden eieren eigenlijk gemaakt?

Als we in Nederland een ei eten, is dat over het algemeen een kippenei. Deze eieren zijn veelzijdig, lekker én gezond. Maar hoe wordt zo’n ei nu eigenlijk precies gemaakt? En hoe lang doet een kip daarover? Een klein lesje kippenanatomie. Een kip die eieren […]