60 procent Nederlanders eet dubbel zoveel eieren met Pasen (en het liefst een spiegelei)

60 procent Nederlanders eet dubbel zoveel eieren met Pasen (en het liefst een spiegelei)

Bijna 6 op de 10 Nederlanders eet met Pasen meer eieren dan tijdens andere weekenden. De meesten daarvan eten ongeveer 2x zoveel eieren dan normaal (45 procent) en 14 procent zelfs 3x zoveel. Als Nederlanders de vraag krijgen hoe zij hun eitje het liefste eten, is de absolute nummer 1 het spiegelei – aan één kant gebakken, met hele dooier. De nummers 2 en 3 zijn een halfzacht gekookt ei en een omelet, meldt Jumbo.

Dat blijkt uit onderzoek dat supermarktketen Jumbo in de aanloop naar Pasen 2021 deed onder 1.045 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Uit het onderzoek blijkt verder dat 67 procent van de Nederlanders tijdens de aanschaf van het eieren let op het soort eieren en meer dan de helft van de Nederlanders (53 procent) op het keurmerk. Dat is een stijging ten opzichte van de 38 procent die bij het Nationaal Ei Onderzoek 2020 aangaf op het keurmerk te letten. In dat onderzoek gaven de ruim 1100 ondervraagden bovendien aan de voorkeur aan een gekookt ei te geven en stond het gebakken ei op plek 2.

Hoe kook je toch een ei?

Eieren zijn in Nederland enorm populair, maar dat betekent kennelijk niet dat iedereen weet hoe je ze moet bereiden. In de maand van Pasen zoeken mensen online massaal naar zoekcombinaties met het woord ‘ei’ er in. De meest gestelde vragen over eieren gaan over de bereiding van een gekookt ei: ‘hoe lang ei koken‘, ‘zacht ei koken’ en ‘hard ei koken’ zorgden in 2020 gezamenlijk voor bijna 80.000 zoekopdrachten in de Paasmaand. Qua receptinspiratie scoren in deze periode ook de gerechten met ei heel goed en wordt er op hun site veel gezocht op ei muffins, ei avocado en ook ei wrap doet het goed. In 2020 waren de drie populairste recepten op Smulweb.nl tijdens de paasdagen gevulde eieren, scrambled eggs en de eiersalade (check deze link voor een simpele, extra slanke eiersalade).

Gerookte eieren bij Jumbo

Wie eens een ander soort eitje wil eten, moet zeker de Smoked Eggs proberen. Jumbo heeft deze afgelopen december als eerste supermarktketen in Nederland opgenomen in haar assortiment. De gerookte eieren hebben een subtiele rokerige smaak en geven een verfijnde twist aan gerechten. Deze delicatesse is momenteel exclusief verkrijgbaar bij de Jumbo Foodmarkten in Amsterdam, Utrecht, Veghel en Breda.

Dit is een nieuwsbericht van 23-03-2021, Bron: Jumbo. Foto door Leti Kugler via Unsplash.


Related Posts

5 tips om eieren zoeken nóg leuker te maken!

5 tips om eieren zoeken nóg leuker te maken!

Eieren zoeken is misschien wel een van de leukste kinderactiviteiten tijdens Pasen. Met deze vijf tips pak je het eieren zoeken net even anders aan en wordt het nóg leuker.

Waarom verstoppen we eieren met Pasen?

Waarom verstoppen we eieren met Pasen?

Eieren verstoppen met Pasen is traditie. Vroeger zat er nog een opvoedkundig tintje aan, tegenwoordig gaat het vooral om de lol van het verstoppen en zien of de kinderen ze vinden. Maar waarom verstoppen we eigenlijk eieren met Pasen?