Eenpersoons-appeltaart: simpel en lekker!

Eenpersoons-appeltaart: simpel en lekker!

Weinig ademt meer ‘gezelligheid’ dan de geur van een appeltaart in de oven. Maar zo’n grote appeltaart is wel véél, zeker als je single bent. Bak liever deze eenpersoons-appeltaart. Simpel, maar o zo lekker!

Een hele appeltaart voor jou alleen! Nou ja, een kleintje dan. Met dit recept trakteer je jezelf en drie anderen op een verrukkelijk appelgebakje. Of je trakteert jezelf vier dagen achter elkaar op eenpersoons-appeltaart; dat kan natuurlijk ook (het naar beneden bijstellen van de ingrediënten eveneens, maar wie zegt er nu nee tegen iedere dag appeltaart…)

Eenpersooons-appeltaart van Laura de Grave

Het recept van dit eenpersoons-gebakje komt uit het nieuwe boek van Laura de Grave: Lekker Lokaal. En De Grave wordt natuurlijk niet voor niets dé keukenprinses van een nieuwe Nederlandse generatie genoemd (en dat nog wel door die ándere culiheld: Yvette van Boven). Dit boek staat bommetje vol met heerlijke recepten met lokale producten. En dit is er eentje die je zeker moet proberen. Lekker met een bolletje ijs of een eetlepel vers geklopte slagroom of hangop.

Hazelnootmeel gemakkelijk zelf maken

Het hazelnootmeel in dit recept kun je trouwens ook heel gemakkelijk zelf maken: maal 40 gram hazelnoten in circa 15-20 seconden fijn in de keukenmachine. En houd je appel met kaneel over? Dat is heerlijk in de yoghurt!

eenpersoons-appeltaart van Laura de Grave

Eenpersoons-appeltaart

Simpel en superlekker, deze appeltaart voor één. Hij komt uit het boek Lekker Lokaal van Laura de Grave.
0 van 0 stemmen
Bereidingstijd 40 min
Gang Taart, cake en koekjes
Keuken Hollands
Porties 4

Equipment

  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • ei (middelgroot)
  • 140 g spelt- of tarwebloem + extra om te bestuiven
  • 70 g fijne kristalsuiker
  • 65 g ongezouten roomboter (koud)
  • 40 g hazelnootmeel
  • 2 appels (klein)
  • 2 tl kaneel
  • 2 el hazelnootolie
  • ¼ tl zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng de bloem, 30 g suiker, 1 ei en ¼ tl zout in een kom.
  • Snijd de boter in blokjes en kneed met koele handen door het bloemmengsel tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 4 porties en rol die tussen je handpalmen tot balletjes.
  • Bestuif je werkblad licht met bloem. Druk elk deegballetje met je handen uit tot een rond lapje van Ø 10 cm. Leg de deeglapjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Meng het hazelnootmeel met 40 g suiker en ½ ei in een kom. Snijd de appel met schil (verwijder het klokhuis) in flinterdunne schijfjes. Meng de appel met de kaneel en de hazelnootolie in een derde kom.
  • Verdeel het hazelnoot-suikermengsel met een lepel over het deeg. Verdeel de appel er in waaiervorm over.
  • Bak de appeltaartjes in het midden van de oven in circa 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Trefwoord appeltaart
Heb je dit recept gemaakt?Tag ons op social met #eieiei!

Geen zin in appeltaart, maar wel zin om iets lekkers te bakken? Wat dacht je van deze koolhydraatarme frambozenmuffins met amandelen of deze luchtige vanille-krentencake? Deze citroen mugcake staat zelfs al in 4 minuten op tafel!

Zoek je meer lekkere inspiratie?

Op zoek naar meer lekkere inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij onze ontbijt– of lunchrecepten, kies iets uit voor het diner of maak wat lekkers voor de borrel!

Dit recept komt uit Lekker Lokaal, het nieuwste boek van Laura de Grave. Zij is culinair journalist en presentator. Ze schreef diverse boeken, waaronder het Amsterdam kookboek en het Nederland kookboek. Daarnaast presenteerde ze de videoserie Lekker Lokaal voor 24Kitchen en het Algemeen Dagblad. De foto bij dit recept is gemaakt door Jan Bartelsman.


Related Posts

Zo maak je de perfecte oliebollen in de airfryer

Zo maak je de perfecte oliebollen in de airfryer

Oliebollen bakken in de airfryer, kan dat? Jawel hoor. Het is niet alleen heel makkelijk, maar ook een stuk gezonder dan oliebollen in olie bakken, want je hebt maar één eetlepel olie nodig.

Meringuetaart met appel, kaneel en bramen

Meringuetaart met appel, kaneel en bramen

Wie houdt er nu niet van meringuetaart? Deze heeft een zachte laag cake als basis, maar zonder die bodem is hij ook waanzinnig lekker. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept